Ikväll gjorde jag ännu en variant på taco, nämligen en tacogratäng. Till en början hade jag tänkt göra tacopaj men var inte sugen på just pajdeg så istället blev det något gratäng-liknande där jag använde mig av en en massa tacochips som botten och även som ett täcke ovanpå
I kylen fanns en halv burk lättcreme fraiche paprika chili som jag klickade ut. Tacos gillar vi alla och en smidig tacogratäng går snabbt att laga, framför allt om man har köttfärsrester över från fredagens tacokväll
Finhacka lök, paprika och chili. Strö över riven ost och toppa med lite grönsaker och finhackad chili. Du behöver6 portioner800 g blandfärsOlivolja2 påsar tacokrydda1/2 dl vatten1 rödlök1 röd paprika1 gul paprika2 burkar majskorn1 röd chili5 dl créme fraiche400 g philadelphiaost3 dl riven ost1 kruka färsk timjanTacochipsGör såhärSätt ugnen på 200 grader
Min fantastiska tacogratäng, som nu råkade bli lite bränd. 1 ask creme fraiche (jag gillar den med smak av paprika och chili, men naturell funkar bra. 1 ask creme fraiche (jag gillar den med smak av paprika och chili, men naturell funkar bra
" I hennes flöde dyker det alltid upp något jag är sugen på - sist var det en tacogratäng, som dock inte blev den gratängen vi till slut lagade pga svindyr quinoa (återkommer till det receptet dock) men då ramlade jag över det här snarlika receptet på Coops hemsida och det var riktigt gott
Jag hade stekt både vanlig tacokryddad köttfärs samt gjort Malins heta tacogratäng med bland annat aubergine och squash i (ett mycket gott tacoalternativ)
))TACOGRATÄNG med BLOMKÅL och KÅLRABBI lchf1 liten blomkål1 kålrabbi1 gul lök1 paprika1 liten solovitlök500 g blandfärstacokryddasmör till stekning200 g Philadelfiaost "Sweet Chili"ca 3 dl gräddeca 2 dl creme fraichehimalayasaltvitlökspepparsvartpepparriven ost att strö ovanpå1
Jag tog färskost med paprika i istället för med chili, tanke på att det skulle vara barnvänligt. 200g färskost med chili- och paprikasmak (typ philadelphiaost). 200g färskost med chili- och paprikasmak (typ philadelphiaost)