Jag gjorde även en sås på gräddfil och vitlök samt salt och peppar. Men jag hade mycket citron kvar så jag tänkte att jag äntligen skulle göra tabouleh som jag tror är en libanesiskt rätt, har ätit den på Falafel nr 1 Meze bakom lilla torg på Engelbrektsgatan
Passade även på att köpa persilja till tabouleh och fina druvor och fikon där. Fräs bladspenat lite spiskummin salt och peppar och ett par klyftor vitlök i olivolja
Servera sallad och något matgryn till, tex tabouleh. ta persilja om ni tycker bättre om det)Svarta oliverBlanda citronsaften, créme fraiche, vatten, buljongtärning, sambal oelek och pressad vitlök i en gryta
Inspirationen till den har jag hämtat från den libanesiska kökets tabouleh. Hacka rödlöken samt vitlöken och blanda ner dem i bunken tillsammans med det avsvalnade matvetet
TaboulehEn stor näve blad persilja1 tomat1/2 gurka1/3 rödlök2 vitlöks klyftorsaften av en halv citron2 msk olivolja1 msk coscos1/3 tsk mald spiskumminpeppar,saltFinhacka och ur kärna tomat och gurka. KlartMhamara (valnöt och paprika röra)1 dl hela valnötter4 msk paprika pure (finns i utländska butiker)1 vitlöks klyftasaften av en halv citron1/2 tsk vegata1/2 tsk chili 1 msk ströbröd2 msk olivoljaPulsera valnötterna i en mixer, men inte för fint, det ska vara lite bitigt. 2 vitlöks klyftorsaften av en halv citron
Fräs vitlök, lök och paprika häll i tomaterna och buljongen. Tabouleh. krossade tomater, grönsaksbuljong, 1/2 hackad gul eller röd paprika, 2 krossade/hackade vitlöksklyftor
Vi åt det tillsammans med kyckling som jag hade fyllt med keso blandat med vitlök, basilika samt cocktailtomater som ugnsbakats på låg temperatur i ett par timmar och matyoghurt blandad med paprikapulver och cayennepeppar