Jag rörde även ihop youghurt med olivolja, lite salt och massor med mynta – enkelt och gott. Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
2 tomater 1/2 röd lök eller 1 litenett stort knippe bladpersilja 2 inlagda rättikor 1/2-1 citron - saft2 msk olivolja1/2 tsk saltKoka linserna med buljong tills dom blir lite lagom al dente
olivolja. Min tabouleh (som säkert går att variera på tusen (och en natt) olika sätt). Bland ihop med couscous och smaksätt med citron, olivolja, salt och peppar
Passade även på att köpa persilja till tabouleh och fina druvor och fikon där. Fräs bladspenat lite spiskummin salt och peppar och ett par klyftor vitlök i olivolja
also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Grunden är egentligen en tabouleh men min version innehåller grönkål och en avokado och tahini-dressing som jag smakade för förtsa gången i Brighton förra sommaren
Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Tabouleh, 4 pers. (denna gång gjorde jag så här, jag gör lite olika)2 dl bulgur4 dl vatten1 paprika, i små tärningar½ gurka, i små tärningar2 tomater, i små tärningar2 msk olivolja2 krm salt2 dl hackad persiljaKoka bulguren enligt anvisningar på paketet (den jag använder ska koka i 8 minuter och då låter jag den koka max det)
Köttfärsbiffar med tabouleh. ½ msk olivolja. Fräs bulgur och lök i olivolja i en kastrull. ½ msk olivolja. Mynta ger rätten en lite exotisk, frisk smak
(Persiljetabouleh är till höger på tallriken). Ingredienser tabouleh. 2 fång slätbladig persilja, finhackad (1 kruka)2 fång kruspersilja, finhackad (1 kruka)6 tomater, i små tärningar (2 tomater)11/2 avokado, tärnad (1/2 avokado)2 rödlökar, finhackade, gärna färsk knipplök (1 liten rödlök)Mandelmjöl, ca 1 dl mandlar som är mixade (3 msk mandelmjöl eller hackade mandlar)Ingredienser på dressingenjuicen från en pressad citronca 1/2 dl olivoljaen nypa saltReceptSkölj persilja noggrant. ca 1/2 dl olivolja