Jag gjorde även en sås på gräddfil och vitlök samt salt och peppar. Men jag hade mycket citron kvar så jag tänkte att jag äntligen skulle göra tabouleh som jag tror är en libanesiskt rätt, har ätit den på Falafel nr 1 Meze bakom lilla torg på Engelbrektsgatan. ca 2 dl hackad blad persilja2 salladslökar3 tomaterolivoljaen halv citronsaltpepparFinhacka tomat, persilja och lök, jätte finhacka menar jag här. 2 salladslökar
2 tomater 1/2 röd lök eller 1 litenett stort knippe bladpersilja 2 inlagda rättikor 1/2-1 citron - saft2 msk olivolja1/2 tsk saltKoka linserna med buljong tills dom blir lite lagom al dente
Vi den tillsammans med tabouleh och bönor. Fräs löken i en kastrull. 600 g köttfärs1½ tsk salt1 ½ tsk malen spiskummin1 ½ krm svartpeppar2 vitlöksklyftor, pressade/rivna1 dl matyoghurt eller crème fraicheSås. 1 gul lök, hackad1 burk/pkt krossade tomater1 köttbuljongtärning2 tsk chipotlepasta (det är en rökt chilipasta, ta annars sambal oelek)1 dl matyoghurt eller crème fraichefärsk koriander eller persiljaBlanda färsen med kryddorna och matyoghurt/crème fraiche. Tabouleh, 4 pers. 2 vitlöksklyftor. 1 gul lök
Blanda persilja, tomat, paprika, lök och mynta. En favorit sallad till mig är den Libanesiska persiljesalladen tabole (Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc
Blanda ner tomaterna skurna i bitar, den hackade löken, myntan och persiljan med bulguren. Tabouleh är ursprungligen en libanesisk sallad gjord pa bulgur och persilja
Skala och hacka löken. Tillsätt tomater, lök, persilja och mynta. 1 st liten lök. En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat
Tabouleh. 1 st rödlök, finhackad. 1 st lök. 3 st vitlöksklyftor. 1 st vitlöksklyfta, pressad. 1 klick smör Tabouleh. 1 st rödlök, finhackad. 1 st lök. 3 st vitlöksklyftor. 1 st vitlöksklyfta, pressad