Pressa över citron. Jag gjorde en supergod försvenskad variant av Tabouleh (supergod libanesisk sallad baserad på persilja), skivade vildgurka, labneh och fyllde grillade hela paprikafiléer med mosad labneh
Y kan vara de gula linserna och citronen. Smaka av med salt och citron. 2 tomater 1/2 röd lök eller 1 litenett stort knippe bladpersilja 2 inlagda rättikor 1/2-1 citron - saft2 msk olivolja1/2 tsk saltKoka linserna med buljong tills dom blir lite lagom al dente
Tillsätt pressad citron, olja och lite salt. Couscous med hjortfärsbiffar, äppeltsatsiki och tabouleh. Smaka av och ta eventuellt mer citron, olja och/eller salt
Finhacka alla grönsaker, pressa över citronen och blanda väl. Ingredienser Tabouleh. 3 dl bulgur som du kokar i 5 dl vatten1 - 2 pressade citroner2 - 3 dl fint hackad bladpersilja4 tomater, fint hackade1 lök, gärna röd1 rejäl skvätt med olivoljaSalt och nymortlad svartpeppar efter smakEn näve granatäppelkärnor ger en fin fruktig smak till denna salladGör så här. 1 - 2 pressade citroner
Passade även på att köpa persilja till tabouleh och fina druvor och fikon där. Skrapar ur innehållet och blandar med turkiskt yoghurt, tahini (sesampasta), vitlök, pressad citron, salt och peppar
also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil
Grunden är egentligen en tabouleh men min version innehåller grönkål och en avokado och tahini-dressing som jag smakade för förtsa gången i Brighton förra sommaren
Servera sallad och något matgryn till, tex tabouleh. ta persilja om ni tycker bättre om det)Svarta oliverBlanda citronsaften, créme fraiche, vatten, buljongtärning, sambal oelek och pressad vitlök i en gryta