Har tidigare tagitbort skadade partier och hackat både lök och blast och fryst in i minigrip påsar, men finns en risk att andra frysprodukter tarsmak av löken
Ta ut kycklingen och dra isär den ifrån benen med hjälp av två gafflar (ta även bort skinnet). Sila bortlöken och häll vätskan som är kvar över kycklingen
Tabort och lägg till. En sådan här pastasås är lätt att styra om efter eget smak och tycke. Mannen som är lite känslig för vitlök diggade även chorizon som gav massor av smak
Tagborttimjankvistarna, lagerbladen och vitlöken. U grytan återstod gula lökar, som givit smak åt spadet, och som tillagats så att de var mjuka, men fortfarande höll sin form
Tabort från plattan och låt svalna en aning. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Lägg degen i pannan och skär/klipp bort överflödig deg, men låt den gå en bit utanför kanten. För det första gillar jag inte att göra degen och så tycker jag att den blir så mastig, det är ju fyllningen man vill åt
När han gick bort så tror jag att de flesta av oss som kände honom hade förberett oss på att någonting liknande skulle kunna hända och det tog kanske inte så hårt som om en frisk person plötsligt bara ramlar ihop och försvinner
På med timern och värme på strykjärnet och så var vecken borta som i ett nafs. Kryddorna i glöggen passar väldigt bra som smaksättare i just grytor och marinad och har ni inte provat än så tycker vi absolut att ni ska göra det
Tabort ev fula blad på spetskålen, skär den i ganska tunna klyftor och krydda med salt & peppar. Gammal svensk husmanskost bygger ofta på smakbrytningen mellan sött och syrligt
Skär av toppen på vitlöken och tabort det skalet som sitter löst. Majonnäs kändes för tråkig och jag ville inte att aiolin skulle ta över för mycket av de andra smakerna på grund av sin starkavitlökssmak