En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak. Vaniljkräm/Mousse. Vispa grädden (den ska vara fast, inte hård), vänd samman med den kalla vaniljkrämen (sila ytterligare en gång genom finkornig sil om du anser krävs)
För ungefär tre månader sedan när min guddotter fyllde tre år bakade jag en BarbieTårta , det blev två lager med jordgubbsmousse och ett lager med en variant på vaniljkräm
Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning. En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk
Det går att använda till så mycket mer än bara tårtfyllning, servera den till färska bär, använd i en trattlett, fyll vaniljhjärtan eller bullar, servera till bärpajer
Fluffen kommer jag även att lägga in i kategorin " tårtfyllningar" så att dem finns tillgängliga. Glasskräm får du genom att blanda vispgrädde och vaniljkräm lika delar
Kan användas som tårtfyllning, frosting av tårta eller cupcakes. Självklart kan man göra egen vaniljkräm men har man bråttom funkar det med pulver också
Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
använda som tårtfyllning eller som fyllning till cupcakes. Krossa en kaka, lägg i ett shotsglas och fyll på med godisfluff, mousse, chokladganache, vaniljkräm, grädde eller något annat gott
Jag älskar syrliga godisar lika mycket som jag älskar syrliga tårtfyllningar. Tårtan fyllde jag med min hemmagjorda vaniljkräm, blåbärsmousse utan gelatin och en riktigt syrlig och fräsch limecurd som fanns med i smakboxen