Tårtbottnar. Blanda hallonkrämen med grädden och rör ner kesellan eller vaniljyoghurten. De få gånger som någon av oss väljer en något mer traditionell tårta, så brukar det oftast bli en tårta med riktigt saftiga bottnar
Bottnarna blev fluffiga och smakade precis som när man köper tårta på konditori och fyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den med vit choklad och citron
Dela sedan brödrundeln så att du får två tunnare tårtbottnar. Enligt detta recept med tillhörande anvisningar, fast degen läggs i en form med avtagbara kanter
Fördela frostingen mellan tårtbottnarna. Tillsätt smör, kesella, och apelsinsaft. Jag har bakat en mjuk och saftig pepparkastårta som är fylld med lingonfrosting och täckt med pepparkaksfrosting
Låt kakan svalna och täck ytan medvaniljkesella. Cheesecaken fick följa med på utflykten i dag och smakade extra gott i det gröna med lite bubbel i glasen, kan jag lova
Rör ner kesellan och sist den vispade grädden. Andra botten täckte jag med vit choklad mousse. 1 dl kesella. På den översta bottnen bredde jag ut vispad grädde (ca 3 dl) och sedan garnerade jag med jordgubbar. 1 dl kesella
Låt kakan svalna och täck ytan medkesella. Smält chokladen och blanda den med kaffet. Dekorera med bär. 2 msk smör3 dl krossade digestivekex (ca 10 kex)2 msk grädde2 msk sockerFyllning100 g smält mörk choklad (64 % kakaohalt eller mer)3 msk espressokaffe eller starkt kaffe400 g färskost1 msk maizena majsstärkelse1 dl strösocker4 ägg2,5 tsk vaniljsocker2 dl kesella naturellDekoration1 1/2 dl kesella (ev kesella/kvarg vanilj, då behövs inte vaniljsocker). Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 12 bitar)
Vi bredde sylt på den första bottnen och kesella på det andra (men det funkar att ha både syl och kesella på båda "mellanlagren") och avslutade med vispad grädde som breddes ovanpå innan tårtan kläddes in i ett färdigköpt vitt marsipanlock och dekorerades med ett gäng chokladägg
Låt kakan svalna och täck ytan medkesella. Smält chokladen och blanda den med kaffet. Dekorera med bär. 2 dl kesella naturell. 1 1/2 dl kesella (ev kesella/kvarg vanilj, då behövs inte vaniljsocker). Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 12 bitar). 2 dl kesella naturell
Vispa grädden och blanda ner den tillsammans med vaniljsocker och kesella. Kvällen inleddes med bastu och ett dopp i havet samt lite smått och gott i väntan på att grillen skulle bli varm då vi bland annat skulle grilla rostbiff av lamm
Vispa äggvitor och vatten till ett fast skum med elvisp. br />Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. br />Kontrollera med provsticka att den är helt torr