Först ut blev surkål, dvs syradvitkål. Vill man inte syra vitkål gör det även bra att syra tex rödkål, salladskål, kålrot, blomkål, morot eller en blandning av någon eller några av dessa
Vitkål. Syrade grönsaker är fullproppade med nyttiga bakterier. Nu är grönsakerna en vecka gamla, se så fint när jag lagt ett rödkålsblad i vitkålen som stopp, färgar av sig så fint
Vitkål - strimlad. Strimla vitkål tunt, lägg i en bunke, ringla över rapsolja och vitvinsvinäger, pudra ett tunt lager citronpeppar, italiensk salladskrydda och blanda runt allt tillsätt hackad persilja och vänd runt försiktigt
Först ut är min nya favorit med färsk vitkål, den är riktigt fin just nu. Syrlig Vitkål ½ liter strimlad Ekologisk Vitkål ½ Äpple 2 msk Smör 2 msk Ekologiskt Kokosfett 2 tsk Vit Balsamvinäger från Saltå Kvarn 1 msk hackad Persilja 1 msk hackad Gräslök Havssalt och nymald Vitpeppar Bryn smör och kokosfett lätt, häll i vitkålen och låt fräsa i tio minuter
Inlägget Syrad kinakålssallad dök först upp på BakingBabies. Från den koreanska matveckan 2016 har vi lärt oss att uppskatta syrade och inlagda sallader. 1 kinakål (savoykål) eller vanlig vitkål
Vitkål. Flygande Jakob med blomkålsris serverades med syrade grönsaker. Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål, häll på en skvätt rapsolja, en skvätt rödvinsvinäger, strö över ett tunt lager sötströ/stevia, citronpeppar och lite salladskrydda