Tillsätt syltsocker. Vet inte hur det är hos er, men här dignar buskarna av vinbär och krusbär,. Juicen av vinbär och krusbär är ju liksom rätt sur att dricka som den är, men vi har nu vid ett par tillfällen fått till goda smoothies när vi blandat juicen med vaniljyoghurt och sötat med lite honung
Igår skördade vi våra röda vinbär. Jag är inte speciellt förtjust i att äta röda vinbär som de är men jag tycker att de är goda att använda till saft, sylt och gelé
Ös upp den varma svartvinbärssylten i rena burkar upp till kanten och förslut direkt. 1,5 liter sylt2 liter (1 kg) svarta vinbär1 kg socker eller syltsocker0,5 liter vattenRensa de svart vinbären. Lägg de svarta vinbären i en stor kastrull med vattnet och koka upp långsamt och sedan på medelvärme i i 15 minuter. 1 kg socker eller syltsocker
Tillsätt syltsocker. 5 kg vinbär. 750 g syltsocker. Häll bären i en kastrull och mosa dem något. Koka upp under omrörning och låt koka kraftigt i 2–5 minuter
Har kokat saft, blandat plommon både med äpplen och med vinbär. 1 kg syltsocker. 1 kg syltsocker. En kryddig plommonsylt med ingefära, kardemumma och kanel
Blanda vinbärssaften med syltsocker och en halv urskrapad vaniljstång i en kastrull och koka upp. Jag gillar verkligen vinbärssylt, men kan ibland tycka att man får lite för mycket kärnor på köpet när man gör den
Världens enklaste frukostsylt gör jag under vinterhalvåret av en färdig, fryst bärblandning med björnbär, havtorn, vinbär, gojibär och något mer bär som jag glömt bort
Inte riktigt rårörd, men faktiskt närapå är den här goda svartvinbärssylten som nyligen såg dagens ljus efter att maken hade gjort en razzia bland våra vinbärsbuskar