Lite rabarbermarmelad blev fixad igår kväll. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Så här gör du Rabarber & jordgubbssylt med vanilj. 1250 g rabarber. 13,5 dl Dansukker Syltsocker. 11 vaniljstångDela rabarberna och jordgubbarna i mindre bitar
Rabarberfyllning. Skölj och hacka rabarbern i små slantar, låt detta och syltsockret koka ihop tills rabarbern blivit simmig och mjuk, samt tillsätt slutligen vaniljen och låt svalna
Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Tycker du om rabarber. Älska rabarber. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 400-500 gram syltsocker. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 400-500 gram syltsocker
Lägg frukt och bär tillsammans med snittad vaniljstång och syltsocker i en kastrull. 200 g rabarber. 2,5 dl syltsocker. 200 g rabarber. 0,5 vaniljstång 2,5 dl syltsocker
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
100 g rabarber 50 g syltsocker (med pektin) 1 msk vatten 2 tsk malen kardemumma. 100 g rabarber 50 g syltsocker (med pektin) 1 msk vatten 2 tsk malen kardemumma
Lägg den i en kastrull med syltsocker, limejuice och vanilj. Fläder och rabarber, så somrigt och gott. Rabarber har jag i trädgården, inte speciellt gott att äta som den är, men gudomligt god att använda i bakning och i drycker
Rabarbersylten (smaksatt med lakrits) hade jag i kylen sedan tidigare, men görs enkelt genom att koka önskad mängd rabarber med syltsocker några minuter innan du häller den i väl rengjord glasburk