Kokade ihop en sylt av rabarber, jordgubbar och lime. Hade färska rabarber och frysta jordgubbar. 200 g frysta jordgubbar. 350 g syltsocker. 200 g frysta jordgubbar. 350 g syltsocker
Söta färska jordgubbar och syrliga rabarberstjälkar blir en alldeles underbar blandning att ta fram när solen har flytt och höstregnet tar över utanför fönstret
Så den smakar verkligen sommar, och den är så enkel att göra att det inte finns någon egentligen anledning att låta bli (om man nu inte är allergisk eller inte gillar jordgubbar/rabarber såklart)
Skölj och ta bort blomfästet på jordgubbarna. Garnera den övre botten med spritsad smält mörk choklad, hackad pistachmandel och skivade jordgubbar, skär inte hela vägen ner så att jordgubben håller i hop
Om du vill, kan du byta ut 500 gram av rabarberna mot jordgubbar så får du en rabarb-jordgubbs sylt med vaniljsmak istället – också väldigt gott. 700 gram Syltsocker med pektin. 700 gram Syltsocker med pektin
Sylten är gjort på jordgubbar och syltsocker – det är bara att läsa på påsen hur man gör. Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden