Rensa och skölj björnbären under rinnande kallt vatten och plocka bort dem som är dåliga. Placera björnbären i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vaniljstången och fröna, vaniljsockret, vattnet och syltsockret, rör om
Jag plockar helst vilda björnbär när det skall göras sylt, marmelad eller dylikt. 5 dl björnbär. 2 dl syltsocker. Såser, röror och marinader, Sötsaker 5 dl björnbär. 2 dl syltsocker
Björnbären tycks växa som aldrig förr, inte för att de är så lätta att hitta men längs kustvägen en bra bit norr från Halmstad fanns hur många som helst
Just på en bit brie eller grönmögelost passar det att ha lite björnbärsmarmelad. Nu börjar björnbären mogna så snabba er ut att plocka det svart guldet i bergen
Världens enklaste frukostsylt gör jag under vinterhalvåret av en färdig, fryst bärblandning med björnbär, havtorn, vinbär, gojibär och något mer bär som jag glömt bort
Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt syltsocker och citronsaft och låt koka ett par minuter. En klassisk mördegskaka i ny tappning, piffade upp ett klassiskt brysselkex med lite björnbär
Häll ner i en kastrull, tillsätt syltsocker, vaniljsocker och kanelstänger. Nu börjar det växa fram mogna bär överallt – skogshallon, rörrbär, björnbär, blåbär och andra smaskiga ting
Jag har för det mesta ett paket syltsocker i skafferiet som jag använder när vi har överbliven frukt som inte vi inte hinner äta upp innan de har blivit dåliga
Torkat, frusit in, gjort marmelad, björnbär och rönnbärssylt, rönnbärsgelé, kvass med rönnbär, smaksatt min kombucha med rönnbär och till sist råsaft med rönnbär och gröna druvor