Kakdeg125 g smör, rumstempererat 70 g strösocker [0,75 dl] 55 g ägg [1 st] 210 g vetemjöl [3,5 dl] 2 g hjorthornssalt [0,25 tsk] 50 g hallonsylt [3-4 msk]
SpindelkakorSöta syltsnittar. Hej på er,. Söndagkväll – härligt. Disken är undanplockad, alla barn sover (nästan iaf) och jag har parkerat mig i soffan med datorn i knät
Bland annat fick dem en burk med syltsnittar med två olika smaker. Syltsnittar (ca 40 st)Ingredienser125 g smör0,75 dl strösocker2 dl vetemjöl4 msk maizena2 tsk vaniljsockerKnappt 1 tsk bakpulver1 dl sylt2 msk pärlsockerGör såhärSätt på ugnen på 175 grader
Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg och rulla ut tillfyra fingertjocka längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och gör enfördjupning i mitten med t ex kavelpinnen