Vilken härlig söndag. Första helgen i oktober och Stockholm har bjudit på underbart härligt höstväder. Efter en långpromenad på Djurgården, som avslutades med fika och blomsterplock på Rosendals trädgård har jag nu kokat marmelad
Den här gången ska vi prata om lingon, men långt ifrån syltkok och annat husmors göra. Imorgon är det återigen dags för mig och Helena att sprida matglädje via etern
2 dl mannagryn1,3 liter lingondrickaLite citronsaftEv lite honung eller strösockerTill serveringVispgräddeValfri syltKoka upp lingondrickan och vispa i mannagrynen
Höst för mig är trädgårdsäpplen, syltkok, och kryddiga bakverk. Det är varma filtar, stora koppar te, och friska morgonpromenader, med väggrenen kantad av frost
Men Martin jublade igår när jag gjorde ett litet syltkok. Sylt är inte det vanligaste i vårt kylskåp. Det beror på att jag tycker det är smidigt att ta fram de bär som jag tror går åt till den mat vi ska äta och sen lättsockra och värma
Ja, nu när matkällaren är så gott som klar. så passar det ju perfekt att 'fylla den med årets skörd'. )Jag kokade sylt på krusbär och smultron, det blev supergott
Det här ingår ju i mitt projekt att göra om denna 45-åriga syltkokande tant till kock. Praktik hos Fredrik LagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna