Syltblommor Ca 50-60 kakor 225 g smör eller margarin 1½ dl socker 2 äggulor 5-5½ dl vetemjöl ½ krm bakpulver Hallonsylt Florsocker till glasyr Sätt ugnen på 175°C Rör smör och socker till en jämn massa Tillsätt äggulor, kakao och mjöl, arbeta ihop till en deg (degen ska kännas mjuk och nästan kalddig, inte kompakt som vanlig kakdeg) Fyll kakspritsen med deg, sätt i valt munstycke
Och bredvid på fatet skymtar vaniljbullar, schackrutor och syltblommor. Chokladbröd kallade vi alltid dessa kakor hemma, men de går även under namnet chokladsnitt, skurna chokladkakor och återfinns i Sju Sorters Kakor som "Märtas skurna chokladkakor" Till Eriks födelsedag var det mamma som hade bakat de här chokladstinna kakorna dekorerade med pärlsocker
Syltblommor. Så till de sista och faktiskt de minsta receptet eller iallafall de minsta kakorna. D. Gjorde nämligen småkakor med hjälp av pepparkaksformar och en leksaksform från tjejernas playdo i form av blommor