Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl. Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök
Syltadetomater håller sig då i ett år. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra
Syltadetomater. Koka upp vinäger, socker och vatten, häll lagen över tomaterna och ställ kallt. Ugnsbaka tomaterna (med kvisten) i 100 grader i ca 30 minuter, med lite olivolja, salt och peppar. 20 st cocktailtomater med kvist
Syltadecocktailtomater. Eftersom det är gott om tomater just nu, och man kanske inte hinner äta upp alltihop just nu, passar det ju galet bra att sylta in och ta fram lite senare
Syltadecoctailtomater. Dagens tips på inlagda tomater är en riktigt gammal goding som vi gjort en hel del gånger genom åren, receptet fick vi av Ankis mor för länge sedan och nu är det hög tid att vi skickar det vidare till er
Tillsätt selleri och tomater, sänk värmen och låt puttra några minuter. Serveras med ungsstekt klyftpotatis, valfri sallad (utan tomater dock) samt resten av vinet