Syltade gröna tomater kanel recept

Syltade gröna tomater

Syltade gröna tomater

Min mormor brukade lägga in syltadegrönatomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
Syltade gröna tomater.

Syltade gröna tomater.

Men här får tomaterna en angenäm smak av nejlika, muskotblomma och kanel på klassiskt manér. Kanske har ni passat på att äta en och annan kanelbulle idag

Syltade gröna tomater

grönatomater. Skölj tomaterna och ta bort blomfästena. Pricka eller rulla tomaterna över ett rivjärn. Häll den varm över tomaterna

Syltade tomater

Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar. Häll lagen varm över tomaterna. Snoppa och skölj tomaterna, nagga dem lätt med en gaffel och förväll i sjudande vatten, ca 5 minuter. 1 kg små fasta grönatomater. 3 bitar hel kanel

Syltade tomater

Välj små, gröna och fasta tomater jämna i storleken. Snoppa och skölj tomaterna. Lägg tomaterna i rena varma glasburkar

Tant Annas syltade tomater (av Gittan i Ugglero)

Koka lag på vatten, ättika, nejlikor, kanel och socker. Nagga tomaterna med en nål.  Först kokar du tomaterna mjuka i 1 kkp salt i 1 1/2 liter vatten c. Lägg tomaterna i lagen och koka med i 5 minuter. 1 kg små grönatomater. 2-4 kanelstänger

Mexikanska skinkmedaljoner i jalapeno-sås

Mixa de två-tre jalapenochilifrukterna med de skalade tomaterna (med vätska). Stek vitlök och lök på medelvärme i olja i en gryta med lock tillsammans med kanel, nejlikor och spiskummin