Men här får tomaterna en angenäm smak av nejlika, muskotblomma och kanel på klassiskt manér. Kanske har ni passat på att äta en och annan kanelbulle idag
Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar. Häll lagen varm över tomaterna. Snoppa och skölj tomaterna, nagga dem lätt med en gaffel och förväll i sjudande vatten, ca 5 minuter. 1 kg små fasta grönatomater. 3 bitar hel kanel
Koka lag på vatten, ättika, nejlikor, kanel och socker. Nagga tomaterna med en nål. Först kokar du tomaterna mjuka i 1 kkp salt i 1 1/2 liter vatten c. Lägg tomaterna i lagen och koka med i 5 minuter. 1 kg små grönatomater. 2-4 kanelstänger
Mixa de två-tre jalapenochilifrukterna med de skalade tomaterna (med vätska). Stek vitlök och lök på medelvärme i olja i en gryta med lock tillsammans med kanel, nejlikor och spiskummin