Syltade egna apelsinskal är mycket godare än de som finns att köpa färdiga. Syltade citrusskal passar till muffins, sockerkakor, tårtor och desserter eller lägga en strimla på ostmackan
I Födelsedagskransen ( bakpulverbrödet ) ersatte jag suckaten med apelsinskal. SYLTADEAPELSINSKALSkal av 3 apelsiner strimlas ( 3-5 mm ) och kokas i vatten 3 minuter
Strimla apelsinskalen med potatisskalare eller zestjärn. Koka apelsinskalen i nytt vatten i 10 minuter. Lägg i apelsinskalen och låt koka sakta i 10 minuter
Ett bra sätt att tillvara apelsinskalet som man annars bara slänger är att sylta dem. Jag sparar apelsinskalen i skål tills de blivit tillräcklig många, och när jag fått ihop tillräckligt blötlägger jag dem i vatten
Jag hade turen att hitta jättefina kanderade apelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på. Finhacka ingefäran, och hacka ev apelsinskalen lite mer
Eller ta vara på apelsinskalen om du råpressar apelsin till juice varje morgon. DAGENS RECEPT 15-01-23SYLTADEAPELSINSKALOm du använder mycket apelsiner i hushållet så är det både klokt, ekonomiskt och praktiskt att ta vara på skalen. Ca 1 kg blötlagda apelsinskalLag
Koka en socker lag av sockret och vattnet, kyl snabbt, riv ner apelsinskalen i lagen. Sila bort lagen från de ny syltade skalen och apelsinfilerna, dekorera tårtan med dem
Rör ner grovt hackad mandel, russin och apelsinskal. Syltade tranbär. Häll upp gröten i en skål. Tillsätt saffran, grädde, ägg och socker, och rör tills saffranet lösts upp
Bred glasyren över kakan och fördela syltat apelsinskal över. 100 g apelsinskal. Smörj och bröa en långpanna, ca 25x30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen