Syltade apelsinskal recept

Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

Syltade egna apelsinskal är mycket godare än de som finns att köpa färdiga. Syltade citrusskal passar till muffins, sockerkakor, tårtor och desserter eller lägga en strimla på ostmackan
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

I den första kakan ska det vara syltadeapelsinskal och jag tycker att de man köper i butiken är så färglösa och smaklösa
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

I Födelsedagskransen ( bakpulverbrödet ) ersatte jag suckaten med apelsinskal. SYLTADEAPELSINSKALSkal av 3 apelsiner strimlas ( 3-5 mm ) och kokas i vatten 3 minuter
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

Strimla apelsinskalen med potatisskalare eller zestjärn. Koka apelsinskalen i nytt vatten i 10 minuter. Lägg i apelsinskalen och låt koka sakta i 10 minuter
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

Vill man ha torra syltadeapelsinskal, kan man låta smeten svalna i kastrullen och sedan skrapa loss skalbitarna med en gaffel
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

Ett bra sätt att tillvara apelsinskalet som man annars bara slänger är att sylta dem. Jag sparar apelsinskalen i skål tills de blivit tillräcklig många, och när jag fått ihop tillräckligt blötlägger jag dem i vatten
Dagens recept: Syltade apelsinskal

Dagens recept: Syltade apelsinskal

Eller ta vara på apelsinskalen om du råpressar apelsin till juice varje morgon. DAGENS RECEPT 15-01-23SYLTADEAPELSINSKALOm du använder mycket apelsiner i hushållet så är det både klokt, ekonomiskt och praktiskt att ta vara på skalen. Ca 1 kg blötlagda apelsinskalLag
Söta Apelsinskal

Söta Apelsinskal

Egentligen är det väldigt enkelt att få bort det beska när man gör Apelsinskals-syltning. Ju tjockare skal desto godare
Saffranspannkaka med syltade tranbär

Saffranspannkaka med syltade tranbär

Rör ner grovt hackad mandel, russin och apelsinskal. Syltade tranbär. Häll upp gröten i en skål. Tillsätt saffran, grädde, ägg och socker, och rör tills saffranet lösts upp
Julens saftigaste fruktkaka

Julens saftigaste fruktkaka

100 g hackade syltadeapelsinskal. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan
Saffranskaka med apelsinglasyr

Saffranskaka med apelsinglasyr

Bred glasyren över kakan och fördela syltat apelsinskal över. 100 g apelsinskal. Smörj och bröa en långpanna, ca 25x30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen
Ambrosiakaka //tårta

Ambrosiakaka //tårta

Syltadeapelsinskal. Strö över syltadeapelsinskal. Syltadeapelsinskal. Strö över syltadeapelsinskal. Ambrosiakaka //tårta
Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Jag strödde också över lite av mina syltadeapelsinskal på några degklumpar och fick jättegoda apelsinvåfflor som blev härligt krispiga av sockerlagen