Savoykåldolmar1 savoykålshuvud1/2 dl grötris + 1 dl vatten + 2 dl mjölk1 gul lök hackad500 g blandfärs2 ägg1,5 tsk salt2 krm vitpepparKoka grötriset i vatten och mjölk tills det blir mjukt och låt svalna. Serveras med potatis eller potatismos lingonsylt och SyltadrödlökKoka upp1 dl sockero,5 dl ättikssprit2 dl vattenlåt svalnaSkiva rödlök jag tog 4 styckenoch lägg i glasburk med 2 lagerblad5 kryddpepparkornsalt och svartpepparhäll över lagen och låt stå över natten. 1 gul lök hackad. Skiva rödlök jag tog 4 styckenoch lägg i glasburk med 2 lagerblad
Skiva rödlöken och ha ner i det kokande vattnet. timjan, vitlökspulver. Slå av vattnet vid servering och rör ihop rödlöken med lite extra socker och en skvätt balsamico
Till julen som var testade vi att göra syrad rödlök. Skala och skiva löken samt skiva den halva limen. Jag tror att syrad rödlök med lime kommer att bli en favorit bland sommarens grilltillbehör
Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen
Koka löken i rödvinsvinägern ca 5 minuter. Ta ut 12 rundlar från brödskivorna, stek snittarna i smör, toppa med röran och garnera med bitar av lök och gräslök. 3 st Rödlök. 1 msk Gräslök - färsk