Ett halvt kilo lyckades vi skrapa ihop, av blåbär, hallon, jordgubbar och så några vinbär. När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt
Röd sylt med vinbär och hallon. Jag ville göra något soligt och somrigt, men samtidigt friskt och syrligt och därför blev det en härlig persikosylt med hallon och vanilj
300 g röda eller svarta vinbär . 1400 g hallon . 1400 g syltsocker Lägg vinbär och hallon i en kastrull tillsammans med syltsocker. 1Koka sylten i 5 minuter
Vildhallon kokar man sylt av, och därmed basta. Sylten njuter vi sedan av till pannkakor under vintern, och minnas den avlägsna sommaren med inte så lite vemod och saknad
Körsbären är av den lite surare sorten, som är jättegoda både i bakverk och till sylt och saft. Du kan förstås göra kakan även med andra bär, t ex krusbär, hallon eller vinbär
Receptet hittar du nedan Sylten passar på gröt, på pannkakor/våfflor, på yoghurt eller på varma, nybakade bullar Har du inga vinbär eller inte tycker om vinbär går det lika bra att byta ut mot andra bär, till exempel hallon ❤️