En söt och riktigt smaskig sylt. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
Fyll upp sylten på en väl rengjord burk. Skala och skär persikorna i klyftor. 4 st persikor. Lägg persikoklyftorna och vinbären i en kastrull och häll på vattnet
Det är inget extra konserveringsmedel i den här marmeladen, det ska ju finnas i syltsocker redan. Jag använde vanligt socker, och pressade i lite citronsaft som jag har hört ska hjälpa till att konservera sylt och marmelader och göra dem tjockare
( eller vilken frukt, bär, sylt du vill ha). konserverade persikor skurna i små tärningar. Hos Tea på Söta saker är månadstemat Sagolikt och så passar jag på att bidra med sagolikt goda och sagolikt enkla Smördegspuffar
Tag fram fyra glas eller om du vill vara extra piffig små,rena glasburkar med lock, syltburkar. Klyfta persikorna, oavsett om de är färska eller konserverade
Det är inget extra konserveringsmedel i den här marmeladen, det ska ju finnas i syltsocker redan. Jag använde vanligt socker, och pressade i lite citronsaft som jag har hört ska hjälpa till att konservera sylt och marmelader och göra dem tjockare
* Citron & ricottakaka med gärdde och plommon sylt. bästa risotto lagades såklart av Kim Risottodrottningen Borgström och gick under namnet Persikorisotto med prosecco