Sylt persikor recept

sylt på rabarber, persika och chokladmynta

sylt på rabarber, persika och chokladmynta

En söt och riktigt smaskig sylt. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
Svartvinbärssylt med persikor

Svartvinbärssylt med persikor

Fyll upp sylten på en väl rengjord burk. Skala och skär persikorna i klyftor. 4 st persikor. Lägg persikoklyftorna och vinbären i en kastrull och häll på vattnet
Sockerfri marmelad

Sockerfri marmelad

Sockerfri sylt och marmelad man köper i affärerna är ofta ganska dyra och frukt/bärinnehållet är lågt
Persikosylt

Persikosylt

Lägg persikorna någon minut i hett vatten tills skalen går lätt att dra av. Häll sockret och citronsaften i en syltgryta
Nystart med solig marmelad

Nystart med solig marmelad

Det är inget extra konserveringsmedel i den här marmeladen, det ska ju finnas i syltsocker redan. Jag använde vanligt socker, och pressade i lite citronsaft som jag har hört ska hjälpa till att konservera sylt och marmelader och göra dem tjockare
Påskhelgens första fika - påskbakelser

Påskhelgens första fika - påskbakelser

De här bakelserna gjorde jag av en vanlig rulltårta fylld med hallonsylt, spritsade grädde över och garnerade med persikoskivor och några påskägg
Fyllda smördegspuffar

Fyllda smördegspuffar

( eller vilken frukt, bär, sylt du vill ha). konserverade persikor skurna i små tärningar. Hos Tea på Söta saker är månadstemat Sagolikt och så passar jag på att bidra med sagolikt goda och sagolikt enkla Smördegspuffar
Persikosylt med hallon

Persikosylt med hallon

Skala persikorna och skär dem i bitar. I helgen gifter sig min kära vän Josefin och jag har lovat att bidra med sylt till dagen-efter-brunchen
Äppeltantens smuldegspajer

Äppeltantens smuldegspajer

Jordgubbar, rabarber och syltad ingefära1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 3 rabarber 6 dl jordgubbar 4 knölar syltad ingefära 1 dl strösocker 2 msk majsstärkelse smör, till formarna. Äppel- och persikopaj1 sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan) 4 äpplen 4 persikor (eller nektariner) 2 msk smör 2 msk strösocker 2 tsk malen kanel smör, till formarna
Nystart med solig marmelad

Nystart med solig marmelad

Det är inget extra konserveringsmedel i den här marmeladen, det ska ju finnas i syltsocker redan. Jag använde vanligt socker, och pressade i lite citronsaft som jag har hört ska hjälpa till att konservera sylt och marmelader och göra dem tjockare

Den maffigaste summeringen i mannaminne

* Citron & ricottakaka med gärdde och plommon sylt. bästa risotto lagades såklart av Kim Risottodrottningen Borgström och gick under namnet Persikorisotto med prosecco
Solig söndagsbrunch med våfflor

Solig söndagsbrunch med våfflor

Hallon- och persikosylt. Sylt med jordgubbar och rabarber. Sylt, glass och vispad grädde är klassiska tillbehör
"Jennys favorit"

"Jennys favorit"

Bananpannkaka toppad med smält smör, mörk sirap, jordnötssmör, banan, cashewnötter, hjortronsylt och persika