Krusbärssylt med kanel. Röd vinbärsylt. Lägg krusbär och choklad överst på smeten. så vi har köpt oss en råsaftcentrifug och försöker nu ta vara på bären,
Sylt eller saft verkar nämligen vara vad folk gör av sina krusbär. Så jag tog ut den och bredde på ett tätt lager med krusbär, men inte bär på varandra
Ja, bort sett från saft, marmelad och sylt då. Men vad hittar man på med krusbär. Jag tror jag ska koka ihop en kompott på lite av dem och använda i glass eller göra lite chutney
Det är supergott att göra sylt av dessa också, men jag blir irriterad på alla kärnor som fastnar i tänderna när man äter sylten så här hemma blir det saft av dem
Ös upp syltenpå rena varma syltburkar. Mogna krusbär ger en finare smak, men krusbär som inte är helt mjuka innehåller mera pektin och ger därför en fastare sylt
Ett annat användningsområde för krusbärssylten skulle vara på ett rostat surdegsbröd tillsammans med äkta smör för en lyxig frukost…mmmm… var får man tag på det
Och vill man inte göra egen curd, kan man naturligtvis använda valfri sylt istället. Färgen påkrusbärscurden kanske inte direkt skriker krusbär, men gott blev det
En av de finaste sakerna med att komma hem till Småland då och då är de mängder hemodlad frukt som prackas på en från var och varannan förbipasserande granne
Syltsockret är tacksamt när man kokar marmelad, tycker jag. Konsistensen blev helt perfekt och det ironiska med det var att jag fick ett viktigt telefonsamtal just vid den sista kokningen och tappade räkningen på minuterna, därför kan jag tyvärr inte avslöja exakt hur jag gjorde
Det är så roligt att göra saft sylt marmelad, tyvärr så har vi inte så mycket bärbuskar & frukt träd i vår trädgård, men får väl se till att köpa på mig lite , synd bara attt det tar så många år tills det blir stora