Enkelt och snabbt sätt att göra din egen marmelad eller sylt. Eller varför inte prova att ha finhackad färsk rosmarin i blåbärssylten, fantastiskt gott
Marmelad/Sylt. Plötsligt händer det och man blir hysteriskt sugen på en ost- och marmeladsmörgås. 100 gram bär, 150 gram för sylt. Kostdagbok 100 gram bär, 150 gram för sylt
Krydda lite olika för roligare resultat när du gör sylter eller som nu marmelader. • Tillsätt ett par kvistar färsk timjan eller rosmarin när du kokar äpplemos eller äpplesylt
Aroniabär är utmärkta till sylt, saft, gelé, marmelad och vin. De är rika på pektin och kan därför, vid t ex syltkokning, användas tillsammans med andra frukter och bär som har ett lägre pektininnehåll
Av alla marmelader jag har smakat, blir ändå min favorit de som är gjorda av citrus. Rör ner sockret i omgångar och låt det därefter småkoka i 15-40 min, tills du märker att marmeladen börjar tjockna och inte är så blaskig. När du bestämt dig för att det är klart så ta av grytan från värmen och vispa ner nästan en hel påse gul melatin samt 1/2 tsk atamon per kilo sylt
Lägg marmeladen i rena burkar och stäng locket direkt. Ta av locket de sista 5-10 minuterna så marmeladen inte blir så rinnig. 500 g syltsocker (med pectin)
Det är inget extra konserveringsmedel i den här marmeladen, det ska ju finnas i syltsocker redan. Jag börjar med en guldorange marmelad, som matchar färgerna som träden snart kommer att ha
Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var. Koka sedan kraftigt i ca 35-40 minuter tills det börjat tjockan och bli syltigt/marmeladigt