Jag tycker att frukt och bär oftast är godast färska, men då jag gillar att baka och laga mat gör jag en del efterrätter och kakor med frukt och bär och kokar äppelmos och gör sylt och saft någon gång ibland
Så en smoothie fick det bli med grekisk yoghurt, banan, några frysta jordgubbar, kanel och proviva…. Jag gjorde ju en vinbärssylt med halllon som jag ska skriva ned också, dock hann den ta slut innan jag hann fota den men lugn, jag kommer göra en till för den var så god och jag har massor med rödavinbär i frysen
Allra trevligast blir den om man gör den själv, från grunden, men om man har lite mindre tålamod och tårtsuget är stort går det förstås utmärkt att köpa både färdig sylt, vaniljkräm och marsipan
Vildhallon kokar man sylt av, och därmed basta. En arbetskamrat hade bakat flarnbottnar med cocos, och lagt vispgrädde och skivade jordgubbar mellan dem
ibland blir det pannkakor med sylt. Istället för äpple kan ni ta rabarber, päron, aprikoser, persikor, hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär, nötter och mandel istället för pärlsocker
Också anledningen varför jag ständigt får tvätta bort mjöl, sylt, kola och chokladfläckar från mina kläder och också anledningen till varför flera av mina tröjor förstörts av fettfläckar från matolja
Snoppa jordgubbarna och vinbären. Skär jordgubbar och rabarber i skivor resp. Njuter så av att fylla matkällarens hyllor med sylt och marmeladburkar och plocka fram under kommande vinterhalvår