Sylt jordgubbar krusbär recept

Att göra saft

Det är supergott att göra sylt av dessa också, men jag blir irriterad på alla kärnor som fastnar i tänderna när man äter sylten så här hemma blir det saft av dem
Dagens recept: Sommarmarmelad

Dagens recept: Sommarmarmelad

Det är bäst att använda en gryta av rostfritt stål till att koka marmelad och sylt i. Vi har valt krusbär, rabarber och jordgubbar - en verkligt fin kombination
Eftersylt

Eftersylt

Eftersylten, som den kallas, är en väldigt ekonomisk tillställning och blir fantastiskt god av saftmassa från till exempel jordgubbar, svarta vinbär, krusbär eller hallon
Krusbärssylt

Krusbärssylt

Smakkompisar Vanilj, citron, kardemumma, jordgubbar. Koka tills bären börjar sjunka till botten, då är sylten klar
Sylt

Sylt

Hallon, vinbär, jordgubbar och krusbär är mogna och behöver konserveras och förädlas till sylt och marmelad
Krusbärssylt

Krusbärssylt

  Gör din egen sylt. Häll på syltsockret och mosa lite med en gaffel. Skumma sylten noga efterhand. Detta görs för att få längre hållbarhet på sylten

Krusgubbsylt

Skölj jordgubbarna och ta bort fnaset. Snoppa och skölj krusbären. natriumbensoat, utrört i lite av sylten

Krusbärsdrömmar

Toppa med krusbärssylten. Garnera med krusbär, jordgubbar och eventuellt krusbärsblad. Jordgubbar. Krusbär

Sylta och safta.

blåbär, hallon, jordgubbar, körsbär, plommon, krusbär, svarta- röda och vita vinbär… Godast blir att blanda

Maries jordgubbstrifle

Man använder alltid någon lätt sockerkaka med en fyllning av sylt eller marmelad. Passa på att bjuda på den medan jordgubbarna är i säsong

Krusbärstrifle

I stället för färska bär kan du använda kompott eller sylt av t ex körsbär, hallon, jordgubbar eller äpplen

Höstinspiration!

På sajten Äkta vara finns "Fruktförmedlingen", där man kan få tips på vart det finns frukt som ingen skördar och som man kan hämta gratis, kanske något kul att göra en helgdag för att sedan lägga in, sylta eller safta