Sydindisk recept

Wow!

Wow!

Jag är för tillfället inne i en indisk period igen och lagar mycket sydindisk mat. Jag är för tillfället inne i en indisk period igen och lagar mycket sydindisk mat
What's cooking!?

What's cooking!?

Mina recept är ofta egen komponerade, med influenser av svärmor, vänner och släkt det vill sägs med en bas i det sydindiska köket
South indian meal was cooking!

South indian meal was cooking!

Mina recept är ofta egen komponerade, med influenser av svärmor, vänner och släkt det vill sägs med en bas i det sydindiska köket
Fried rice kind of day!

Fried rice kind of day!

Mina recept är ofta egen komponerade, med influenser av svärmor, vänner och släkt det vill sägs med en bas i det sydindiska köket
Sydindisk kycklinggryta

Sydindisk kycklinggryta

I södra Indien använder man mycket kokos och lime, råvaror som hör hemma i dessa trakter och som ligger lite i smak mot det thailändska köket
Indisk Kyckling Colombo

Indisk Kyckling Colombo

I den sydindiska maten använder man oftast lök och en masala som den förtjockande egenskapen i grytor, till skillnad från den svenska där man använder grädde, creme fraich, redning osv
Lemon Rice

Lemon Rice

Sydindiskt Lemon Rice. I Indien är man fantastiska på att laga gott ris, särskilt smaksatt ris. Det här är ett populärt ris från Sydindien med knapriga jordnötter och god syrlighet från citron som passar bra till all indisk mat men även rätter med lamm, kyckling eller fisk
Kryddigt med Camilla Plum

Kryddigt med Camilla Plum

Igår gjorde hon kryddblandningar som mynnade ut i recept på chicken tikka, en sydindisk variant av dal och kryddblandningar som sambar masala och garam masala
Kukurmutta Sabzij

Kukurmutta Sabzij

En typisk sydindisk vegetarisk rätt med doft av kokos. Kukurmutta Sabzij – sydindisk svampcurry2 msk ghee (eller smör eller olja)250 g champinjoner, gärna små1/2 gul lök3 vitlöksklyftor1 bit färsk ingefära2 färska chili1 dl kokosflingor1/2 dl orostade cashewnötter1 tsk garam masala1/2 tsk gurkmeja1/2 tsk salt1/2 dl frysta gröna ärtor1 msk pressad citron2 tsk socker

Trishaw Heritage Trail - Little India

Cabbage Masala, en sydindisk maträtt, vilken var min favorit, är gjord.  Chef Milind Sovani. I had an interesting and informative day in Little India last Saturday, when I attended the Trishaw Heritage Trail
Fish cutlet

Fish cutlet

Mina recept är ofta egen komponerade, med influenser av svärmor, vänner och släkt det vill sägs med en bas i det sydindiska köket