Sydfransk recept

Sydfransk kycklinggryta

Sydfransk kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklingfilé 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 zucchini 3 msk olivolja 1 hönsbuljongtärning 1 tsk dragon 1 tsk timjan 500 g krossade tomater 1 dl syltlök 1/2 tsk socker 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 msk hackad persilja Till servering ris Lägg till i inköpslistan
Sydfransk fiskgryta

Sydfransk fiskgryta

Gör så här Skala och koka potatisen. Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar
Sydfransk fisksoppa.

Sydfransk fisksoppa.

600 g torskfilé eller torskrygg 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 3 msk olivolja 1 paket saffran, 0,5 g 1 burk hela tomater, 400 g 1 tsk paprikapulver 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl vitt vin 7 dl vatten 2 msk färsk timjan, finhackad 1 näve
Sydfransk köttfärssås

Sydfransk köttfärssås

Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i mindre bitar. Fräs löken i en gryta med olja utan att den tar färg
Sydfransk fiskgryta med gremolata

Sydfransk fiskgryta med gremolata

Skär torsken i kuber och strö över hälften av saltet. Skala och skär lökarna i tunna klyftor. Ansa och skär purjon i sneda bitar
Sydfransk fisksoppa

Sydfransk fisksoppa

Ansa fänkålen och skiva den tunt. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs det i ytterst lite matfett tills grönsakerna mjuknar
Sydfransk saffranssoppa med aioli

Sydfransk saffranssoppa med aioli

Fräs lök och smör glansigt. Tillsätt fänkål och potatis. Blanda ner tomatpuré, saffran, stött timjan, vatten och buljongtärningar
Sydfransk fiskgryta

Sydfransk fiskgryta

Här har vi en rätt där jag tog lite av det vi hade hemma och vips hade jag slängt ihop en fiskgryta med smak av Frankrike

Sydfransk kycklinggryta

Sydfransk kycklinggryta till 3-4 portioner 300 g kycklingfilé 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 hönsbuljongtärning 1 tsk dragon 1 tsk timjan 2 dl vatten 1 burk hela tomater (400 g) 1 aubergine (ca 300 g) 1 zucchini (ca 200 g) 1 dl syltlök + 2-3 msk spad från syltlöken 1/2 tsk socker 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 msk hackad persilja till servering
Sydfransk kycklinggryta

Sydfransk kycklinggryta

Detta blev det till middag idag och det var supergott. Hittade receptet i en tidning för länge sen, tror det var typ från Icas Buffé
Sydfransk skogspytt

Sydfransk skogspytt

Rensa svampen och skär den i bitar. Skala och tärna potatisen och löken. Blanda alltihop i en stor stekpanna och stek tills potatisen är genomstekt (15-20 minuter)
Sydfransk lammfärssås

Sydfransk lammfärssås

Skala och hacka löken och vitlöken. Skär paprikan och squashen i mindre bitar. Fräs löken i olivolja i en gryta utan att löken tar färg
Sydfransk kycklinggryta

Sydfransk kycklinggryta

4 port. 45 min. 400 g kycklingfilé. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 1 zucchini. 3 msk olivolja. 1 hönsbuljongtärning
Sydfransk ­lammfärspaj

Sydfransk ­lammfärspaj

Sätt på ugnen. Mixa ihop mjöl, salt och smör till en smulig deg, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg