No more sweetchilisås från affären, säger jag bara. 5 msk japansk soja. Jag tror att jag har sagt det innan men det här året vill jag verkligen bli bättre på att laga asiatisk mat
Till helgens grillade serverades inte bara betsallad med rostad rabarber, ett recept du hittar HÄR, utan även potatis och en mycket god, krämig sås gjord på sweetchilisås, mangochutney och crème fraiche till den som inte är så förtjust i nyttigheter som grönsaker
Jag hade lite soja på riset, den salta smaken passade bra med det söta köttet. Först ut är i alla fall fläskkött med sweetchilisås som jag åt till lunch igår
6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweetchilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
I en påse, blanda olja med sweetchilisås, soja, pressad vitlök, salt och peppar. Den här varianten på marinad till kycklingben tycker jag mycket om, eftersom sweetchilisåsen ger smak åt kycklingen samtidigt som den ger sötman och klibbigheten som gör just kycklingben alldeles oemotståndliga
1/2 dl japansk soja. 1/2 dl sweetchilisås. 1/2 dl japansk soja. 1/2 dl sweetchilisås. Jag hade arbetat ute i trädgården en stor del av söndagen och hade inte så mycket ork för matlagning