Svt.se gokvall recept

26 Spara
Jordgubbsdessert i glas

Jordgubbsdessert i glas

Knaprigt smul. Sätt ugnen på 180°. Blanda mjöl, smör, mandelspån, socker och salt med fingertopparna eller i matberedare
19 Spara
Lökpaj med ädelost och påskmat 2013

Lökpaj med ädelost och påskmat 2013

Vi blev bjudna på påskmiddag hemma hos mamma och pappa. Där serverades det som vanligt allt från sill till lax och julskinka, förlåt, påskskinka
12 Spara
Sauce béarnaise

Sauce béarnaise

Sätt en kastrull på spisen på mellanvärme. Lägg i alla ingredienser utom ägg och smör och koka tills det knappt finns vätska kvar i kastrullen
5 Spara
Bröllopstårta

Bröllopstårta

AnslagsbottenSätt ugnen på 175°C varmluft. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver
3 Spara
Helgrillad biff

Helgrillad biff

Välj en fin hängmörad biff med fettkappa. Låt den bli rumstempererad innan du tillagar den. Sätt ugnen på 125°
3 Spara
Rabarber- och jordgubbstarteletter

Rabarber- och jordgubbstarteletter

MördegKnåda ihop alla ingredienser för hand eller snabbt i en matberedare. Kör bara precis samman till en deg
1 Spara
Lyxiga saftiga saffransbullar

Lyxiga saftiga saffransbullar

se/gokvall 24 portioner. Antal portioner. 24 portioner. Ingredienser. Deg. 1 st kuvert saffran, 0. 5 g. 1 tsk strösocker
1 Spara
Primörpizza

Primörpizza

Smula ner jästen i en bunke, lös upp den i lite vatten. Tillsätt resterande ingredienser och bearbeta degen smidig
1 Spara
"Fransk" hamburgare

"Fransk" hamburgare

Sätt ugnen på 200 grader (grill). Förbered och ta fram alla ingredienser. Dela upp färsen i fyra bitar med kniv och platta till med handflata till 2-3 cm tjocka biffar
12 Spara
Susannes smaskiga kladdkaka

Susannes smaskiga kladdkaka

Det här receptet blir 1 stor, springform (ca 25 cm) , 4-5 mellanstora (12-15 cm) eller 16 portionsformar
8 Spara
Lyxiga saftiga saffransbullar

Lyxiga saftiga saffransbullar

Receptet är för 24 bullar eller 16 lussekatter. Låt bullar och lussekatter jäsa ca 30 minuter och pensla sedan med ägg
7 Spara
Tiramisutårta

Tiramisutårta

1. Botten. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur det och låt det smälta i det heta kaffet
6 Spara
Citronpaj à la Laurent

Citronpaj à la Laurent

Mördeg. Viktigt för att lyckas är att alla ingredienser är kalla, inte överarbeta degen, arbeta snabbt
5 Spara
Kladdkaka på grillen

Kladdkaka på grillen

Smält smöret, låt svalna. Sätt ugnen på 175°. Smöra 6 små, ugnsfasta formar. Rör ner socker och ägg i smöret
5 Spara
Örtdressade laxtärningar med senapssås

Örtdressade laxtärningar med senapssås

Skär bort skinnet och skär laxen i tärningar 2-3 cm stora. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den koka några minuter
4 Spara
Choklad- och apelsinknäck

Choklad- och apelsinknäck

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka i ca 15-20 min till ca 130°C, gör kulprov. Rör om då och då
4 Spara
Köttfärs Yakiniku med sesamtopp & limesyrad fänkål

Köttfärs Yakiniku med sesamtopp & limesyrad fänkål

Lägg fänkål i kallt vatten. Lägg rödlöken i vatten för sig. Bryn färsen i olja, ta i purjo och morot mot slutet
4 Spara
Kladdkakstårta

Kladdkakstårta

Frosting. Vispa ihop samtliga ingredienser till en fluffig kräm. Söta efter din personliga smak. Fyll tårtan med tunna lager marmelad och frosting