Svenskt smör recept

Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

2 bröd 25 g färsk jäst 25 g smör 1 flaska julmust eller mörkt öl (à 33 cl) 1 dl kvarg (10%) 1/2 dl mörk sirap eller brödsirap 90 g vörtmix 1 tsk salt 5 dl rågsikt (5 dl motsvarar ca 275 g) 5 - 6 dl vetemjöl special (5-6 dl motsvarar ca 275-330 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad SvensktSmör, valfri 5
Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad SvensktSmör, valfri 5
Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

8 1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar vatten 1/2 msk salt 10 st vitpepparkorn 1 st liten purjolök 1 st morot 3 st dillstjälkar Lag 2 msk socker 1/2 dl ättiksprit 1/2 dl vatten Sås 1 msk smör 2 msk vetemjöl ca 5 dl kokbuljong (från det kokta köttet) 1 dl vispgrädde 2 1/2 msk ättikslag (se recept ovan) 1/2 dl finhackad dill Till servering tomat- och bönsallad kokt eller pressad potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad SvensktSmör, valfri 5
Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

8 125 g rumstempererat smör 1 dl strösocker 1 ägg 4 dl vetemjöl Fyllning rivet skal av 2 citroner (2 citroner motsvarar 4-5 msk) juicen av 2 citroner (juicen av 2 st motsvarar knappt 1 dl) 3 äggulor 125 g smör 2 dl strösocker Maräng 3 äggvitor 2 dl strösocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad SvensktSmör, valfri 5
Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
Svensk tapas, citronchiliräkor på rostat bröd

Svensk tapas, citronchiliräkor på rostat bröd

Stek brödet i en stekpanna med smör på båda sidorna tills det blir gyllenbrunt. Fredag, oh happy day. Förutom att jag är trött som få just nu så har dagen varit toppen
Svensk husmanskost: kålpudding

Svensk husmanskost: kålpudding

Stek färsen och löken i smör,salta,peppra. smör till stekning. 1 gul lök400g blandfärs eller nötfärs1 dl gräddeett kålhuvud2-3 msk sirap1 msk sojamalen kryddpeppar1 msk kalvfondsmör till stekningVärm ugnen till 200 grader. Fräs kålen i smör 10 min och tillsätt sedan 1-2 msk sirap, eller mer, smaka av tills det känns bra
Klassisk svensk sjömansbiff

Klassisk svensk sjömansbiff

Bryn löken i lite smör. Bryn sedan köttet i smör på båda sidor i het panna. 8Spara receptetSkriv utIngredienser1 kilo lövbiff1,5 kilo potatis eller kålrot/rotselleri4 stora gula lökar2 tsk salt2 st 33 cl ljus lageröl (lite till medel beska)4 dl vatten3 msk kalvfond4 msk tamari soja (kikkoman)4 lagerblad1 tsk hel vitpeppar1 tsk hel kryddpepparsmör att steka isalt, svartpepparInstruktionerSätt ugnen på 175 gr
SVENSK ÄPPELPAJ

SVENSK ÄPPELPAJ

Lägg mjölet i en skål och smula sönder smöret i mjölet till en grynig massa. 150 g smör. 150 g smör. Min pappa älskar äppelpaj på detta sett, alltså inte smulpaj
Svensk Quiche lorraine till helgens lunch

Svensk Quiche lorraine till helgens lunch

Dela smöret i mindre klimpar. Hacka löken och stek den i smör. 125 gram smör. 125 gram smör. En svensk receptvariant på den franska klassikern Quiche lorraine, inspirerat av boken ”Nu ska det smaka” av Peter Harryson
Svensk nationaldag och grekisk moussaka

Svensk nationaldag och grekisk moussaka

Kanske borde man ätit något riktigt svenskt som sill och nypotatis, dagen till ära, men eftersom Sverige inte levererar vädermässigt drömde vi oss bort till sydligare breddgrader istället
Svensk biffstek med lök

Svensk biffstek med lök

Frasig vitlök Koka vitlöksklyftorna med skal i klarat smör och lite salt tills de är helt mjuka. klarat smör
Svensk pølseret

Svensk pølseret

Lägg smöret i en varm sauteuse eller en vid kastrull och låt det bli gyllenbrunt. 10 g smör. Skär ner potatis och korv i mindre bitar
Svenskt fint vetebröd

Svenskt fint vetebröd

Värm mjölken och smular ner jästen, blanda ner smör, salt, socker, kanel och äggen. 2 hg smör osaltad. Blanda mjölkblandning med mjölet i en köksmaskin eller från hand och knådar haftigt