8 1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar vatten 1/2 msk salt 10 st vitpepparkorn 1 st liten purjolök 1 st morot 3 st dillstjälkar Lag 2 msk socker 1/2 dl ättiksprit 1/2 dl vatten Sås 1 msk smör 2 msk vetemjöl ca 5 dl kokbuljong (från det kokta köttet) 1 dl vispgrädde 2 1/2 msk ättikslag (se recept ovan) 1/2 dl finhackad dill Till servering tomat- och bönsallad kokt eller pressad potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vi köper även alltid svensktkött vilket jag tycker är viktigt och ger även det bästa resultatet. Gott nötkött grillat rare med kålrots & sötpotatisgratäng
Bara att blanda goda kryddor, strö på en god köttbit och grilla. grönsaks, kött och fruktspett. Köttet som "rubbades" denna gången var fläskytterfilé i bitar uppträdda på spett
Servera köttet med tillbehören och gärna med rostade rotfrukter och Bjärepotatis. Bryn köttet och kör det i 160° varm ugn till kärntemperaturen 55°, låt vila i 10 minuter innan det skärs upp
Skiva köttet i centimetertjocka skivor, banka ut dem med handflatan. lägg på lök, kött och njure. Dela njurarna på längden, putsa bort eventuella senor, förväll 1/2 minut i saltat vatten
Samtidigt som köttet steks häll i creme fraichen i skyn, när den smält red med maizenan utrörd i lite vatten, den ska få en sås konsistens, smaka av med salt och peppar