Svenska köket recept

Svenska hösttapas och macarons – helgens kurser

Svenska hösttapas och macarons – helgens kurser

Svenska Hösttapas. Men åter till Svenska hösttapaskursen. Tanken bakom kursen var dels att lyfta fram några av höstens allra finaste svenska råvaror och dels att inspirera kursdeltagarna att kombinera ihop dem till en höstig meny av svenska smårätter
Den svenska reven är en annan räv

Den svenska reven är en annan räv

Musik i köket. Sedan dess har jag gjort vissa framsteg när det gäller svenskan och kan t o m laga en middagsrätt med ”e”
Svenska pepparkakor

Svenska pepparkakor

1 1⁄2 dl Arla Köket® vispgrädde. Blanda smör, sirap, socker och kryddor i en bunke eller köksmaskin. Rör ner grädden i kryddblandningen
Svenska matklassiker

Svenska matklassiker

Sverige är på frammarsch internationellt sett och det typsvenskaköket blir mer och mer intressant. Svensk matkultur står kanske inte så högt i rang internationellt sett och oftast brukar man nämna köttbullar som den typiskt svenska maträtten
Cajsas kök i de mest hemliga rummen

Cajsas kök i de mest hemliga rummen

Detta är svenska kyrkans hus ärkebiskopen Antje Jackelen jobbar här. Jag tillhör svenska kyrkan och anser att det är viktigt att tillhöra svenska kyrkan
Marockansk gryta på svenska

Marockansk gryta på svenska

En marockansk gryta ska stå länge i ugnen och sprida härliga dofter i köket. I lördags lagade jag en riktigt god marockansk gryta, fast på svenska, eftersom jag hade fläskytterfilé i stället för lamm, nöt eller kyckling
Ratatouille, eller fransk grönsaksröra på ren svenska

Ratatouille, eller fransk grönsaksröra på ren svenska

Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Väldigt enkelt, gott och nyttigt. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Gulaschgryta med svenska smaker

Gulaschgryta med svenska smaker

2 dl Arla Köket® matyoghurt. Skär köttet i tärningar. Skala rotfrukterna och skär dem i stora tärningar. Skala och hacka löken grovt
Tsatsiki på svenska

Tsatsiki på svenska

Blanda gurka och 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Skiva gurka