Skölj och skala äpplena och sedan dela dem i halvor. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Jag brukar köpa Svenskaäpplen eftersom jag tycker att dom har mer smak. Skala äpplena och skiva dem. Lägg äpplena i en smörad pajform och strö över kanel och socker efter smak
Smörj en ugnsfast form så att äpplena precis ryms. Skala äpplena och ta ur kärnhuset med en äppelpip. Skär av lite i botten så att äpplena står stadigt
SvenskaÄpplen Som Du kanske märkt, så är jag förtjust i våra Svenskaäpplen. Många tar inte ens hand om sina äpplen längre, utan låter dem ramla ner och bli förstörda
Jag vet inte om det har framgått att jag gillar äpplen, jag gör nämligen det. 2 svenskaäpplen. 2 dl äppelmos/ eller rårivna äpplen. 2 svenskaäpplen. 2 dl äppelmos/ eller rårivna äpplen
Vi har två kilo små fina svenskaäpplen hemma. Skala, om du vill, äpplena, kärna ur och klyfta. 200 g smör, smält och svalnat2 ägg3 dl strösocker3 tsk vaniljsocker8 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1,5 tsk kardemumma3 dl mjölk10-12 små fina äpplen½ dl rörsocker strö1 dl hackade blandade nötter, typ hasselnötter, valnötter eller mandlar