Det kändes som en ganska klassisk, svensk söndagsmiddag, och då var det inte mer än rätt att avsluta med en variant på chokladpudding, en efterrätt som många med mig minns från barndomen
ett besök på Skansen måste göras inom kort för att se och fotografera denna byggnad – och kanske skåla i lite punsch till gamla tiders gäster såsom Bellman, Strindberg och diverse dignitärer av såväl svensk som internationell härkomst
Svenskpunsch. Stammen på cocktailglaset var inlindat i ett snöre smaksatt av apelsinskal samt noga utvalda kryddor för att ge doften av apelsin utan att använda apelsin i själva drinken
Jag njöt av att få prova alla deras underbara ostar såsom Gäsene special, Bondmoran (min absoluta favorit), Minimunk, Port Salut och landets enda Hushållsost som ystas på svensk mjölk, Gäsene Hushållsost
skånsk senap, söt svensk senap eller dijonsenap. Och eventuellt varm punsch därtill. 4 portioner. Ett sätt att korta ner koktiden och få fin koncentrerad smak är att använda tryckkokare
Sen på det en kopp svenskt kaffe och en whiskey och då var kvällen en dröm. De pratade länge om när de för första gången hade Tarō på middag och bjöd han på vaniljglass och punsch, Tarō bara sken upp av denna dryck som han aldrig hade smakat innan