Jag gillar kebab. Jag har länge haft en idé om att att kunna göra egen kebab hemma i mitt eget kök. Jag har dessvärre provat den frysta kebab-skaven som finns att tjacka och blivit besviken ett par gånger
KEBABSÅS. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Gör en lång rulle, som läggs i aluminiumfolie. Båda ändar ska vara öppna, så att köttsaften kan rinna av
Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag
Hemgjorda kebabspetten blev väldigt lyckade. Supergod och blir riktig kebab känsla. ca 22 st1 kg svensk köttfärs2 ägg1 dl Havregrädde4 msk Ajvar Relishsmaksätt med Himalayasalt,svartpeppar och cayennepepparForma köttfärsen avlång med blöta händer och tryck sedan in spettet i mitten och krama ihop köttfärsen ordentligt runt om, var lite extra noga med att trycka ihop den för om det blir för löst så är det lätt att dom ramlar isär. 1 kg svensk köttfärs
100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. se Upplands egen matkasseGuldkantad afternoon tea med Amarula-brownies tips från Mafioso PR byråPå Grand i Uppsala och bakar cupcakesMitt bästa & enklaste recept med Amarula CreamGod och stor tallrik med kebab hittar du på Palmyra i Årsta/Stockholm 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
Detta är en riktig jäkla hit och jag utmanar samtliga vegorestauranger i Malmö som serverar tråkiga korvgrytor och de med quornfiléer på sina menyer att slå till med samma fräschör som en glad amatörkock svänger ihop en fredagskväll i ett helt vanligt svenskt kök
Kummel/gädda och krabb kebab med syrad het sommarkål. 150 g krabba, svensk i slutet av augusti-september. 150 g krabba, svensk i slutet av augusti-september
Ok, så varken bearnaise, kebab eller pommes är särskilt svenskt. Vi skulle personligen till och med sträcka oss till att påstå att en renlärig italofil skulle känna sig lätt vanhelgad vid blotta anblicken av standardmenyn på svenska pizzerior
Kanske den svenskastekebab jag har ätit. Det är också helt tillåtet att försvenska andra länders signaturmåltider för att få en ny spännande smakupplevelse
Träd, träd, träd, trafikmärke, träsk, träd, träd, skylt med ortsnamn, nedlagd skola, två thailändska flaggor, en norsk flagga, fyra svenska flaggor, några pizzerior, slut på orten