6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
På besök i trädgården hos både min mormor och mina föräldrar finner jag allt från både hallon och rabarber, till blåbär, och smultron, i överflöd - vad gör man så, om inte tar vara på situationen, och bakar en riktigt "äkta svensksommarkaka" med de färskplockade bären
Kanske så att rulltårtan har fått tillbaka lite av sin stjärnglans nu på senare år i och med småkakans återintåg på fikabordet och att det faktiskt är inne med hederliga klassiker igen
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Vad passar inte bättre än klassiskt svenskt fika en ledig nationaldag som denna. Det problemet löser man dock enkelt med denna kanelbullesockerkaka som ursprungligen kommer från Pernilla Wahlgren om jag minns rätt
Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor. 125 g Arla® Svenskt Smör. Receptet gäller för 16 bitar 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g Arla® Svenskt Smör 1 äggula Fyllning