Lägg ut en skiva torkad, rökt och saltad skinka på en skärbräda, placera en bit getost längs med ena kanten, men en bit in, placera en syltlök marinerad i hallonbalsamvinäger i var ände och dra en sträng med Créma di Balsamico hallon över osten
Smula getosten över rotfrukterna och gratinera högt i ugnen tills det fått fin färg. El Ingredienser 1 svensk majskyckling 3 gula lökar, i klyftor 3 morötter, i stavar 3 palsternackor, i stavar 25 g smör 2 msk sriracha 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt 1 paket chèvre 3 dl matladningsgrädde ½ dl tamari soja Gör så här Börja med att lägga lergrytan i blöt 30-60 minuter innan den ska in i ugnen. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 svensk
Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och t ex klyftpotatis. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 200 g getost. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm. 200 g getost 2 dl Arla Köket® crème fraiche Bakade tomater
Idag grillar jag en underbar fläskfilé av svensk rapsgris. Om inte annat angivits kommer allt kött i inläggen från den svenska rapsgris som Scan tillhandahållit för uppdraget)
Jag använde svensk hård getost för att det skulle passa till en Sauvignon Blanc då vi hade en fin vit Bordeaux som jag köpte för ett par år sedan på Bordeauxsläppet
Mosa ihop getosten med yoghurt, och smaka av med salt, peppar och ev örtkrydda. 500 g ren nötfärs - helst svensk förstås, och allra helst Kravmärkt200 g skalade, rårivna rödbetor1 stort äggsaltnymalen svartpepparghi/smör/olja till stekning1 paket getost, 150 g200 - 250 g turkisk yoghurt - knappt ½ burksalt, nymalen svartpeppar, några droppar fin olivolja, lite smulad smulad oregano eller timjanTillbehör. 1 paket getost