Svensk getost recept

Tips på sallader och tillbehör till grillat

Tips på sallader och tillbehör till grillat

75 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt 1 msk chilisås 1 pressad vitlöksklyfta1 tsk rivet citronskal 2 krm sambal oelek½ tsk flingsalt Lägg till i inköpslistanVispa smöret luftigt med elvisp. Fransk getostsallad1 crispsallad10-12 skivor baguette1 getost (President petits chévres doux)olivoljaflytande honungdressing
Kyckling i lergryta med rotfrukter och chèvre

Kyckling i lergryta med rotfrukter och chèvre

Smula getosten över rotfrukterna och gratinera högt i ugnen tills det fått fin färg. El Ingredienser 1 svensk majskyckling 3 gula lökar, i klyftor 3 morötter, i stavar 3 palsternackor, i stavar 25 g smör 2 msk sriracha 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt 1 paket chèvre 3 dl matladningsgrädde ½ dl tamari soja Gör så här Börja med att lägga lergrytan i blöt 30-60 minuter innan den ska in i ugnen. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 svensk
Lamm med vitlök och getostkräm

Lamm med vitlök och getostkräm

200 g getost. Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja. Dela vitlökarna i halvor
Grönkålspaj med valn

Bjioötter

Grönkålspaj med valn Bjioötter

6 150 g smör 3 1/2 dl dinkelmjöl eller vetemjöl ca 2 msk iskallt vatten Fyllning 250 g färsk grönkål eller spenat 2 rödlökar 2 dl valnötter 3 ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 200 g getost (chèvretyp) 1 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Lammstek med getostpotatis och paprikaragu

Lammstek med getostpotatis och paprikaragu

Men den här färska köttet som var svenskt riktigt smälte i munnen. Idag serverad med en getostpotatis och lite paprikaragu med en aning söt hetta i
Krispig ostomelett

Krispig ostomelett

Jag åt den här omeletten med getost igår och pressade blodgrape och citron till, så nu ska jag nog bli bra snart igen
Rosmarinkryddade lammkotletter - Recept | Arla

Rosmarinkryddade lammkotletter - Recept | Arla

1 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g getost. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk hackad färsk rosmarin 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 50 g getost 1 tsk hackad färsk rosmarin 1 krm salt ½ tsk honung
Lammkotletter med getostkräm - Recept | Arla

Lammkotletter med getostkräm - Recept | Arla

Servera med getostkräm, bakade tomater, oliver i rödlöksdressing och t ex klyftpotatis. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 200 g getost. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg lammkotletter 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör Getostkräm. 200 g getost 2 dl Arla Köket® crème fraiche Bakade tomater
En påse nässlor

En påse nässlor

I allafall är det en svensk klassiker. NÄSSELPANNKAKA MED GETOST, OLIVER OCH HONUNG. en bit smulad getost
Indiskt!

Indiskt!

Syrrans svärföräldrar från Indien är ju i Sverige några veckor, och de har varit med och firat svensk jul och nyår med allt vad det innebär
Getostsallad som i Spanien.

Getostsallad som i Spanien.

Jag försökte tala om för henne att i en annars helt svensk mening så passar det bättre med ordet getost
Rödbetsburgare med röd coleslaw

Rödbetsburgare med röd coleslaw

11 msk Arla® Svenskt Smör till stekning. 150 g getost. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g rödbetor 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 3 dl havregryn 1 msk rapsolja 3 ägg ½ tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning Röd coleslaw. 200 g rödkål 1 rött äpple 1 morot 50 g getost 2 dl Arla® gräddfil 2 krm salt 1 tsk flytande honung Tillbehör
Köttfärsburgare med rödbetor och getostkräm

Köttfärsburgare med rödbetor och getostkräm

Mosa ihop getosten med yoghurt, och smaka av med salt, peppar och ev örtkrydda. 500 g ren nötfärs - helst svensk förstås, och allra helst Kravmärkt200 g skalade, rårivna rödbetor1 stort äggsaltnymalen svartpepparghi/smör/olja till stekning1 paket getost, 150 g200 - 250 g turkisk yoghurt - knappt ½ burksalt, nymalen svartpeppar, några droppar fin olivolja, lite smulad smulad oregano eller timjanTillbehör. 1 paket getost