Svensk fisk recept

Veckans fisk - asiatiskt och svenskt

Veckans fisk - asiatiskt och svenskt

I tisdags friterade jag asiatiska fishcakes som får stå för den sida av mig som tycker om mat där olika smaker och kryddor blandas (såsom är vanlig förekommande med asiatisk mat), och i fredags blev det kokt torsk med tillbehör som får stå för den del av mig älskar det rena, svenska där varje smak och råvara får tala för sig själv
Fisk i dill- och äggsås

Fisk i dill- och äggsås

Jo, om något av det mest klassiska som finns inom svensk husmanskost. fisk i äggsås. Finns det någon mer svensk krydda än dill egentligen
Fisk i dillsås

Fisk i dillsås

Salta fisken med resten av saltet. Rulla rödspättafiléerna och lägg fisken i såsen. Servera fisken och såsen med kokt potatis och sjudna grönsaker och tomat
Ugnsbakad fisk med kräftor och pinje

Ugnsbakad fisk med kräftor och pinje

Salta fisken runt om. Fördela kräftröran över fisken. 1 1⁄4 kg fiskfilé , t ex torskrygg eller hälleflundra. 75 g Arla® Svenskt Smör
Fisk med Caesarröra

Fisk med Caesarröra

Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt Smör Caesarröra
Ugnsbakad fisk med sufflétäcke

Ugnsbakad fisk med sufflétäcke

Perfekt att passa på nu när den svenska dillen växer högt och grön i våra trädgårdar, för få örter smakar så mycket svensk sommar som nyskördad dill
Fisk meunière med brynt smör

Fisk meunière med brynt smör

Rensa och skölj fisken. Håll fisken varm i ugnen. Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Fisksoppa. Tillsätt fiskfond och grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg i fisk, sockerärtorna och hackad dill
Svensk fisksoppa med rouille

Svensk fisksoppa med rouille

Fisksoppa. Tillsätt fiskfond och grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar och lägg i fisk, sockerärtorna och hackad dill
Grillad fisk med kryddsmör

Grillad fisk med kryddsmör

Rensa och skölj fisken. Lägg fisken i halster, lägg på citronskivorna och kläm ihop. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 75 g Arla® Svenskt Smör , rumsvarmt
Fisk meunière med brynt smör

Fisk meunière med brynt smör

Rensa och skölj fisken. Håll fisken varm i ugnen. Strö kapris och persilja över fisken och häll över det brynta smöret
Festlig fisk med krämig spenat

Festlig fisk med krämig spenat

Tillsätt crème fraiche, vatten och fiskfond. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en traktörpanna eller kastrull
Fisk med bacon och paprika

Fisk med bacon och paprika

Tina fisken helt. Lägg en annan filébit över och bind ihop fisken med baconskivor. Lägg fisken på ett ugnsäkert fat
Grillad fisk med kryddsmör

Grillad fisk med kryddsmör

Rensa och skölj fisken. Lägg fisken i halster, lägg på citronskivorna och kläm ihop. 1 msk Arla® Svenskt Smör. 75 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt

Svensk julbuffe i London

Fisktallriken. Här kommer lite bilder från lördagens svenska julbuffe på svenskrestaurangen Stockholm Deli i North Sheen
Fisk med Caesarröra

Fisk med Caesarröra

Arla® Svenskt Smör. Skär fisken i bitar. Servera fisken t ex på vitlöksstekt bröd med sallad. 400 g fiskfilé
Stekt fisk med spicy mimosasallad

Stekt fisk med spicy mimosasallad

Arla® Svenskt Smör. Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt. Stek fisken i smör i en stekpanna tills den är gyllenbrun och genomstekt