Vanlig svensk, kokt skinka av hög kvalitet går också fint. * Ta fram ägget ca en halvtimme före tillagning, separera sedan gula och vita* Rosta brödet* Skär osten i tjocka skivor med kniv (inte osthyvel)* Kör timjankvistarna med olja i stavmixer (ta bort eventuella större kvistar som inte blir söndermalda)* I en större skål, rör äggula med vinäger
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i kaffet och låt blandningen svalna. a 30x40 cm) med 2 bakplåtspapper som läggs omlott och upp på kanterna. 4 ägg. 8 msk kallt, starkt kaffe
225 g Arla® Svenskt Smör. 15 ägg. 175 g Arla® Svenskt Smör. 1¾ dl starkt kaffe. 1Receptet gäller för 30 bitar 225 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 5 ägg 4½ dl strösocker 1½ msk vaniljsocker 1¼ dl kakao 3 tsk bakpulver 6 dl vetemjöl Glasyr. 75 g Arla® Svenskt Smör ¾ dl starkt kaffe ½ dl kakao 1½ msk vaniljsocker 5 dl florsocker Garnering. 1Smörj och bröa en form med hög kant, 25x30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. 1Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. 1Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl
Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra. 75 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör. 3 st ägg
Vispa ägg och socker poröst. 2 ägg. 75 g smält svenskt smör. 2 msk kaffe. Ugn 175º. Smörj en långpanna. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, det smälta smöret sist
Vispa sedan upp äggen lite lätt. Låt sedan kakorna svalna och avnjut sedan med en kopp kaffe. Blanda sedan det uppvispade ägget, de malda hasselnötterna med de övriga ingredienserna