Smält smöret och blanda i mjölken. (Och jag blev av med en hel burk svartvinbärssylt). ca 25 bullar25g jäst75g smör2,5 dl mjölk1/2 ägg0,5 dl strösockerlite saltlite kardemummaca 7-8 dl vetemjölSylt till fyllning1 (+ halvan från tidigare) ägg till penslingSmula jästen i en bunke
Svartvinbärssylt. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker på bakbordet och hacka ner smöret, tillsätt det lättvispade ägget och arbeta ihop degen
Vispa upp smör och strösocker med vinge i en köksassistent. 250 g smör, rumstemperatur. 1svartvinbärssylt av bra kvalité. 1250 g smör, rumstemperatur 120 g strösocker (1,5 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 7 g bakpulver (1,5 tsk) 420 g vetemjöl (7 dl) 60 g äggula (2 st) svartvinbärssylt av bra kvalitéSätt ugnen på 180 grader
De här bullarna är en liten variant av mina bullar med svartvinbärssylt jag gjorde förra sommaren. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg
Däremot blev det en ganska god "sacher"-bakelse med ett lager svartvinbärssylt och ett lager grädde. Smält smöret och häll över chokladen så att den smälter