Ställ på kylning tills saften är helt kylskåpskall, eventuellt över natten. Kan ätas som mellanrätt på franskt vis och saften kan givetvis bytas ut mot vilken saft som helst, t
Låt vinbären rinna av när de har svalnat lite och spara saften. Ställ saft och bär åt sidan. Häll på den sparade vinbärssaften och sylten i pannan där köttet steks, låt det koka upp och sjuda
Låt vinbären rinna av när de har svalnat lite och spara saften. Ställ saft och bär åt sidan. Häll på den sparade vinbärssaften och sylten i pannan där köttet steks, låt det koka upp och sjuda
Det blir mycket mos kvar i saftsilen när jag gör saft. Denna sylten var gjord på resterna av svartvinbärssaften med lavendeltouch och hade därav en angenäm liten blomtouch
Moset som blir kvar i saftsilen går utmärkt att söta och äta, se svartvinbärssylt av saftmoset. Av hemgjorda safter så tillhör svartvinbärssaft mina favoriter men i år ville jag prova något nytt så jag bestämde mig för att smaksätta med lavendel