4 rivna äpplen. i paj nr 2 bytte jag ut svartvinbärslikören mot 1/2dl svartvinbärssylt. 4 rivna äpplen. Vi plockade 10l aronia på söndagen och idag har jag första gången i mitt liv bakat en paj med aronia
Fredagsenkla och suveränt goda spare ribs 2,6Â kilo revbensspjäll (tunna) 3 tsk mald ingefära salt & peppar 4 msk svartvinbärssylt Sätt ugnen på 220 °. Ta ut köttet och pensla på svartvinbärssylten, stek ytterligare 10 minuter. 4 msk svartvinbärssylt
Skiva fläskfilén och servera den på en bädd av äpplen och häll svartvinbärssåsen ovanpå. stora äpplen. Värm under tiden 10 g av smöret i en kastrull och fräs äpplena försiktigt i 10 minuter eller tills de är guldgula. 2 st äpplen. 1 tsk svartvinbärssylt
Under eftermiddagen kunde vi sitta ute (ordentligt påpälsade) och rensa svamp medan Freja sov sin middagslur och till kaffet njöt vi av "Get Evas ostkaka med mandel" som vi införskaffat på marknaden dagen innan, tillsammans med lite lättvispad grädde och svartvinbärssylt med rom i, också köpt hos get-Eva - mycket gott
Skiva fläskfilén och servera den på en bädd av äpplen och häll svartvinbärssåsen ovanpå. Värm under tiden 10 g av smöret i en kastrull och fräs äpplena försiktigt i 10 minuter eller tills de är guldgula. 2 st äpple(n) , stora äpplen, skalade, urkärnade och skivade. 1 tsk svartvinbärssylt