Svartvinbärssaft recept

Rårörd svartvinbärssaft

Rårörd svartvinbärssaft

Rensa och skölj bären. Mal eller stöt dem med en potatisstöt. Lägg i ett lämpligt kärl och och slå på vattnet som blandats med citronsyran och rör om
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Jag har själv bara en liten svartvinbärsbuske men min kompis Malin har 4 stora buskar och eftersom dom har varit borta större delen av semestern och inte kunde ta tillvara sina bär så fick jag gå dit och plocka hur mycket jag ville
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

En god len saft som inte alls är sur trots gjord av svartvinbär. Kan bero på att de här bären kommer från en fin odling i Kivilahti där man spenderade en eftermiddag med att noggrannt plocka dessa bär
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Häromdagen var jag iväg med barnen till Bärby självplock som inte ligger långt från där vi bor. Bärby odlar och andra skördar, himla bra koncept tycker jag även om jag själv odlar en hel del
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Ingredienser Portioner. Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Men barnen fick vara med och bestämma och då ville de ha svartvinbärssaft ”som en får på blodcentralen”
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Rensa och skölj vinbären noga. Koka bären under lock i en halvtimme tillsammans med vatten och citronsaften
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

2 liter svarta vinbär, färska eller frysta, ca 1 kilo. 6 dl vatten. 500 gram strösocker, ca 5,5 dl per liter saft
Klappgröt på svartvinbärssaft

Klappgröt på svartvinbärssaft

Min är gjord på mammas magiskt goda svartvinbärssaft. 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft). 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft)
Portergryta

Portergryta

ca 1 dl svartvinbärssaft. En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

1 dl svartvinbärssaft. Stek köttet runt om, salta och peppra. Slå på alla flytande ingredienser. Skär löken i klyftor
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

1 dl svartvinbärssaft. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Köttgryta i lergrytan

Köttgryta i lergrytan

Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. Hej svejs
Supergoda revbensspjäll!

Supergoda revbensspjäll!

1 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft. Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag