Svartvinbärssaft vitlök recept

Vitlök & Svartvinbärsmarinad - Recept

Vitlök & Svartvinbärsmarinad - Recept

Vitlök & Svartvinbärsmarinerad Karré - Rödvinsbräserad. 1½ dl svartvinbärssaft, konc. vitlök (7 st). 1½ dl svartvinbärssaft. 50 g vitlök
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

I med morötter, lök och vitlöken. Dela vitlöken i 4 delar. 1 dl svartvinbärssaft. 2 st vitlökar. Stek köttet runt om, salta och peppra
Porterstek!

Porterstek!

Klyfta löken och och vitlöken. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 2 stora vitlöksklyftor. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 2 stora vitlöksklyftor
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Pressa i vitlöken stek till det svettas. 13 klyftor vitlök, hackad. 11,5 dl svartvinbärssaft (outspädd). 11 klyfta vitlök. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Potatisgratäng1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 3 dl grädde 0,5 krm salt 1 stor gul lök ca 10-15 champinjoner 1 klyfta vitlök 25 g smör 150 g gratängost
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Gnid in steken med salt, peppar, timjan, vitlök och enbär. Porterstek på vildsvin 1 kg vildsvinsstek10-12 katrinplommon20 torkade blåbär, blötlagda1 tsk timjan4 vitlöksklyftor, pressade5 st krossade enbär1 skivad lök1 grovt slantad morot50 cl porteröl1 dl outspädd svartvinbärssaft2 dl vatten½ dl kinesisk soyaSpäcka steken med plommon och blåbär
Porterstek

Porterstek

Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Koka upp porter, soja, saft, peppar, krossade enbär, timjan, fond, lök och vitlök
Långlagad fläskkarré i ugn

Långlagad fläskkarré i ugn

Hacka örterna ihop med vitlöken, blanda ner detta i olivoljan. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. 3 vitlöksklyftor
Portergryta

Portergryta

Skala och klyfta lökarna, skala och skiva vitlöken. 2 vitlöksklyftor. 1 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
Renskavsgryta med lingon

Renskavsgryta med lingon

Strimla lök och vitlök och låt den steka med några minuter. 2 klyftor vitlök. 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad. 480 g fryst renskav, 2 paket smör, att steka i 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 2,5 dl vispgrädde 2,5 dl vatten el mjölk 2 msk svartvinbärssaft, koncentrerad 2 msk oxfond, koncentrerad 2 krm salt 2 krm vitpeppar 2 msk majsstärkelse, eventuellt 1,5 dl lingon 0,5 dl persilja eller timjan, finhackad Kokt potatis till servering
Klassisk Porterstek

Klassisk Porterstek

dl outspädd osötad svartvinbärssaft. Lägg på kryddor, svartvinbär, vitlök och lök. dl outspädd osötad svartvinbärssaft
Lammfärsbiffar med potatismos

Lammfärsbiffar med potatismos

Sedan börjar man med smaksättningen, jag hade idag i en skvätt svartvinbärssaft, ca 1 msk kalvfond, 1 msk soja, 1 msk av kryddblandningen "Heta Nätter" (persilja, vitlök, svartpeppar och örter) och flingsalt
Porterstek

Porterstek

Klyfta den skalade löken och lägg den med vitlök, kryddor och buljongtärning i grytan. 1/2-1 dl svartvinbärssaft. 2 st vitlöksklyftor

Helstekt Fläskfilé, Pommes Anna & Grönpepparsås

Tillsätt olivolja, soja och riven vitlök. 1/2 fläskfilé, färsk eller fryst och tinad1 msk soja2 msk olivolja1/2 klyfta vitlökSalt, svartpeppar. 1 msk grönpepparkorn (torkade)1,5 msk smör1,5 msk vetemjöl2 dl vatten1 dl vispgrädde1 msk kalvfond (koncentrerad i flaska)1 krm salt1 msk svartvinbärsgelé eller 1/2 msk outspädd svartvinbärssaft
Porterstek

Porterstek

Klyfta löken och dela vitlöken. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft. 2 stora vitlöksklyftor. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft. 2 stora vitlöksklyftor
Porterstek med crushed potatoes

Porterstek med crushed potatoes

Smält smöret och pressa ned vitlök. Pensla potatisen med vitlökssmöret och strö över timjan, rosmarin och salt
Jämtländsk viltgulasch

Jämtländsk viltgulasch

Häll på soja, vatten, fond och svartvinbärssaft. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och svamp i resten av smöret i en stekpanna
Porterstek med örtig potatisgratäng

Porterstek med örtig potatisgratäng

1 klyfta vitlök, hackad. 0,75 dl svartvinbärssaft (outspädd). Porterstek0,8 kg benfri stek 1 gul lök, i klyftor 1 klyfta vitlök, hackad 16 cl porter 0,75 dl kinesisk soja 0,75 dl svartvinbärssaft (outspädd) 3 svartpepparkorn 3 enbär, krossade 1 tsk torkad timjan 1 köttbuljongtärning