Svartvinbärssaft vin recept

Långlagad fläskkarré i ugn

Långlagad fläskkarré i ugn

Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. Efter 1 tim häller du vinet över köttet och vänder köttet
Porterstek - kött och öl på samma gång!

Porterstek - kött och öl på samma gång!

Jag dricker vin ändå jag. Det här är en riktig käftsmäll till vin. 1 dl svartvinbärssaft (outspädd). Joseph Phelps Cabernet Sauvignon 2010 (nr 88899) 501 kr (finns inte längre, det är 2012 som gäller nu)Doften är massivt fruktig med mättade toner av ek, blåbär, svarta vinbär och lite mint
Vitlök & Svartvinbärsmarinad - Recept

Vitlök & Svartvinbärsmarinad - Recept

Vitlök & Svartvinbärsmarinerad Karré - Rödvinsbräserad. rött vin. Lägg i ugnsform och deglacera stekpannan med rödvin
Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Men idag blev det min rödvinssås, den söker ni bara efter i min sökruta. 10 svartvinbärsblad. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 dl gott röd vin (och ett glas till dig själv när du lagar). 10 svartvinbärsblad 2 lagerblad 1 tsk timjan. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 dl gott röd vin (och ett glas till dig själv när du lagar)
Vegetarisk "vilt"färs-gryta

Vegetarisk "vilt"färs-gryta

Red till sist grytan med maizena, och servera med ris, brysselkål och röd vinbärsgelé. Häll på sojafärsen och fräs även den i ca 30 sekunder, tillsätt sedan vatten, vin, grädde, sojasås, vinbärssaft och smulad buljongtärning. 2 dl rött matlagningsvin. 1 msk svartvinbärssaft
Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
Kakfest, kakfest hela dan!

Kakfest, kakfest hela dan!

Vilken kakfrossa det var ibland när vi hälsade på hos farmor och hon bjöd på sin egen svartvinbärssaft och hembakade småkakor
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

1 dl vitt vin. 1 msk svartvinbärssaft. Skala och skär rödbetor och lök i bitar. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta

Små Partier 6 November

Svartvinbärssaft. Julölen anföll oss i år långt innan vintern kommit i merparten av Sverige. Doften maltig, svagt syrlig med tydlig vinbär
Gör din egen glögg

Gör din egen glögg

Värm vinet med socker och kryddor tills sockret smälter. Blanda saften om du använder det istället för alkoholfritt vin

Drömfångare och Plommonmarmelad.

=) Och deras hus luktade ofta svartvinbärssaft och plommonmarmelad. Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

Häll sedan på vinet och svartvinbärsssaften. Häll sedan på vinet och svartvinbärsssaften. 500 g rödlök (4 ganska stora lökar)25 g smör25 g råsocker25 g flytande honung1 dl rödvin1,5 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 dl rödvin. 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft
Köttgryta i Crock pot

Köttgryta i Crock pot

 Nu verkar värsta klådan ha gett sig på Ida så nu väntar vi på att kopporna ska försvinna också. Lägg köttet i grytan tillsammans med vin, saft, fond, vatten, timjan, korv och morötter
Vinbärsbål

Vinbärsbål

Tillsätt mousserande vin, citron och vinbär före serveringen. Vill du ha den sötare, ersätt en del av det mousserande vinet med cider
Kycklingleverpanna med potatismos

Kycklingleverpanna med potatismos

Späd i pannan med vin eller stark saft, lägg tillbaka lök och äpple och låt puttra ett par minuter under lock före servering

Färsbiff på älg med svamprisotto

 Koka upp vatten, rödvin, viltfond, svartvinbärssaft och soja i en kastrull. Tillsätt vin och späd med den kokande buljongen i omgångar