Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. Efter 1 tim häller du vinet över köttet och vänder köttet
Jag dricker vin ändå jag. Det här är en riktig käftsmäll till vin. 1 dl svartvinbärssaft (outspädd). Joseph Phelps Cabernet Sauvignon 2010 (nr 88899) 501 kr (finns inte längre, det är 2012 som gäller nu)Doften är massivt fruktig med mättade toner av ek, blåbär, svarta vinbär och lite mint
Men idag blev det min rödvinssås, den söker ni bara efter i min sökruta. 10 svartvinbärsblad. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 dl gott röd vin (och ett glas till dig själv när du lagar). 10 svartvinbärsblad 2 lagerblad 1 tsk timjan. 1 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 dl gott röd vin (och ett glas till dig själv när du lagar)
Red till sist grytan med maizena, och servera med ris, brysselkål och röd vinbärsgelé. Häll på sojafärsen och fräs även den i ca 30 sekunder, tillsätt sedan vatten, vin, grädde, sojasås, vinbärssaft och smulad buljongtärning. 2 dl rött matlagningsvin. 1 msk svartvinbärssaft
När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
=) Och deras hus luktade ofta svartvinbärssaft och plommonmarmelad. Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
Häll sedan på vinet och svartvinbärsssaften. Häll sedan på vinet och svartvinbärsssaften. 500 g rödlök (4 ganska stora lökar)25 g smör25 g råsocker25 g flytande honung1 dl rödvin1,5 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 dl rödvin. 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft
Nu verkar värsta klådan ha gett sig på Ida så nu väntar vi på att kopporna ska försvinna också. Lägg köttet i grytan tillsammans med vin, saft, fond, vatten, timjan, korv och morötter