Nästan alltid när jag tillagar vilt är kryddan enbär ett måste, går det att även tillsätta svartvinbärssaft och eller svartvinbärsgelé gör jag gärna det
Du kan också slänga i svamp, lök eller andra valfria grönsaker i grytan, men för mest ”äkta” resultat så skulle jag snarare rekommendera att steka kantareller och övriga andra tillbehör vid sidan och serva separat, så oumphskavens smak inte störs för mycket
Vispa ihop och tillsätt soja och svartvinbärssaft. Skomakarlåda är klassisk svensk husmanskost, här bestående av en god bit kött på en bädd av potatismos toppat med en blandning av lök, fläsk och svamp
Tillsätt sedan soja, ostronsås, kalvfond, koncentrerad svartvinbärssaft och en skvätt whiskey. Stek sedan svampen (idag var det både kantareller och trattkantareller) i smör och tillsätt till såsen
Fräs purjolöken och svampen i smör tills de blivit mjuka. 75 ml svartvinbärssaft. 1 karljohanssvamp. Sås2 dl lätt crème fraiche 1 dl vatten 75 ml svartvinbärssaft 0,5 dl grädde 0,5 dl hönsbuljong 8 krossade enbär 1 msk torkad timjan 1 msk kinesisk soja 1 morot,riven salt peppar. Purjolök och karljohanssvamp1 purjolök 1 karljohanssvamp 1 msk soja
Rör runt och tillsätt sen soja, fond och svartvinbärssaft. Svampbiffarna blir väldigt mjuka. Inte för att de är svåra, utan för att svampen ska stekas ner och ha sig
saft så skulle det vara svartvinbärssaft. Utöver svamp, vildhallon, lingon och blåbär, som man hittar i naturen och som de flesta känner till, kan man även använda rosor, fläderblommor, nässlor, våtarv, ramslök, kirskål, svinmålla, för att nämna några, men listan kan göras bra mycket längre
Låt lök och svamp steka med ett par minuter. 600 g benfritt kycklingkött, strimlat1 gul lök, skivad (eller purjolök)200 g champinjoner, skivade3 msk soya3 msk svartvinbärssaft eller- gelé2 msk balsamvinäger2 msk råsocker1 tsk ingefära1 dl vatten2 dl ärtor4 nektariner, i klyftor (går bra med konserverad)Stek kycklingen runt om i lite olja. 3 msk svartvinbärssaft
Stek svamp och lök i smör i en panna några minuter. 400 g blandfärs200 g färska kantareller1/2 gul löksmör2 tsk vetemjöl3 dl vispgrädde1 tsk kinesisk soja1/2 tsk balsamvinäger1 tsk konc svartvinbärssaft1 krm timjan1 tsk stötta enbär1 st köttbuljongtärning1/2 dl färsk timjanAnsa svampen och dela de stora i mindre bitar. 1 tsk konc svartvinbärssaft