Svartvinbärssaft svamp recept

Hjortskavsgryta

Hjortskavsgryta

Nästan alltid när jag tillagar vilt är kryddan enbär ett måste, går det att även tillsätta svartvinbärssaft och eller svartvinbärsgelé gör jag gärna det
Vegansk renskav

Vegansk renskav

Du kan också slänga i svamp, lök eller andra valfria grönsaker i grytan, men för mest ”äkta” resultat så skulle jag snarare rekommendera att steka kantareller och övriga andra tillbehör vid sidan och serva separat, så oumphskavens smak inte störs för mycket
Jämtländsk viltgulasch

Jämtländsk viltgulasch

Häll på soja, vatten, fond och svartvinbärssaft. Fräs lök, vitlök och svamp i resten av smöret i en stekpanna
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Vispa ihop och tillsätt soja och svartvinbärssaft. Skomakarlåda är klassisk svensk husmanskost, här bestående av en god bit kött på en bädd av potatismos toppat med en blandning av lök, fläsk och svamp
Köttfärslimpa med svampsås

Köttfärslimpa med svampsås

Tillsätt sedan soja, ostronsås, kalvfond, koncentrerad svartvinbärssaft och en skvätt whiskey. Stek sedan svampen (idag var det både kantareller och trattkantareller) i smör och tillsätt till såsen
Hjortgryta med svampragu & potato skins

Hjortgryta med svampragu & potato skins

Tillsätt spad och svartvinbärssaften och koka upp. Någon gelé eller lingonsylt behövs inte till eftersom svampragun får fin sötma från äpplet
Högrevsgryta Husman & Skog - MEN

Högrevsgryta Husman & Skog - MEN

Lägg torkad svamp i vätskan. 1 dl svartvinbärssaft, konc. 1 dl svartvinbärssaft. Kollade frysen igår - hittade fryst högrev
Höstkyckling med gräddig sås och karljohanssvamp

Höstkyckling med gräddig sås och karljohanssvamp

Fräs purjolöken och svampen i smör tills de blivit mjuka. 75 ml svartvinbärssaft. 1 karljohanssvamp. Sås2 dl lätt crème fraiche 1 dl vatten 75 ml svartvinbärssaft 0,5 dl grädde 0,5 dl hönsbuljong 8 krossade enbär 1 msk torkad timjan 1 msk kinesisk soja 1 morot,riven salt peppar. Purjolök och karljohanssvamp1 purjolök 1 karljohanssvamp 1 msk soja
Svamp- och cheddarbiffar med brunsås

Svamp- och cheddarbiffar med brunsås

Rör runt och tillsätt sen soja, fond och svartvinbärssaft. Svampbiffarna blir väldigt mjuka. Inte för att de är svåra, utan för att svampen ska stekas ner och ha sig
Vegetarisk "vilt"färs-gryta

Vegetarisk "vilt"färs-gryta

Lägg sedan i all svampen, syltlöken och krydda med timjan och citronpeppar efter smak. 1 msk svartvinbärssaft
Gör egen syrensaft

Gör egen syrensaft

saft så skulle det vara svartvinbärssaft. Utöver svamp, vildhallon, lingon och blåbär, som man hittar i naturen och som de flesta känner till, kan man även använda rosor, fläderblommor, nässlor, våtarv, ramslök, kirskål, svinmålla, för att nämna några, men listan kan göras bra mycket längre
Svampfyllda kycklingfiléer

Svampfyllda kycklingfiléer

Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs svampen i hälften av matfettet i en stekpanna. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé och fyll med svampen
Somrig mat i höstlikt väder

Somrig mat i höstlikt väder

Låt lök och svamp steka med ett par minuter. 600 g benfritt kycklingkött, strimlat1 gul lök, skivad (eller purjolök)200 g champinjoner, skivade3 msk soya3 msk svartvinbärssaft eller- gelé2 msk balsamvinäger2 msk råsocker1 tsk ingefära1 dl vatten2 dl ärtor4 nektariner, i klyftor (går bra med konserverad)Stek kycklingen runt om i lite olja. 3 msk svartvinbärssaft
Vild köttfärssås

Vild köttfärssås

Ansa svampen och dela de stora i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör i en panna några minuter. 1 tsk konc svartvinbärssaft
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

svartvinbärssaft eller gelé (kan uteslutas). Rensa samt dela svampen och stek den i smör till fin färg, salta och peppra under stekningen
Köttfärssås med kantareller

Köttfärssås med kantareller

 Stek svamp och lök i smör i en panna några minuter. 400 g blandfärs200 g färska kantareller1/2 gul löksmör2 tsk vetemjöl3 dl vispgrädde1 tsk kinesisk soja1/2 tsk balsamvinäger1 tsk konc svartvinbärssaft1 krm timjan1 tsk stötta enbär1 st köttbuljongtärning1/2 dl färsk timjanAnsa svampen och dela de stora i mindre bitar. 1 tsk konc svartvinbärssaft