Svartvinbärssaft skinka recept

Höstgryta

Höstgryta

Bryn skinka i smör så att de får lite färg, krydda med salt & peppar. 350 gr skinka skuren i strimlor. 0,5 dl outspädd svartvinbärssaft
Rödkål

Rödkål

Servera till skinka, köttbullar och korv. 2 msk svartvinbärssaft. Dela kålhuvudet i 2 delar och skär bort stocken
Rödkål

Rödkål

Värm innan servering och servera till skinka, köttbullar och korv. * 2 msk svartvinbärssaft. 2 msk svartvinbärssaft
Skinkstek

Skinkstek

3 dl vatten1,5 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl soya3 vitlöksklyftor3 stora persiljekvistar1 bit färsk ingefära1 kanelstång2 köttbuljongtärningar500 gr skinkstek läggs i lagen. Sjud stilla under lock till skinkan får en temperatur av 68 grader. 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft
Svartvinbärsskinka

Svartvinbärsskinka

Koka upp vatten och svartvinbärssaft. Stick in en termometer i skinkan så att spetsen kommer. Lägg skinkan i den kokande saften
Gratinerade kotlettmedaljonger

Gratinerade kotlettmedaljonger

svartvinbärssaft. 50 g finhackad rökt skinka. Ugn 225º. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå
Svartvinbärsskinka

Svartvinbärsskinka

Koka uppvatten och svartvinbärssaft. Stick in en termometer i skinkan så att spetsen kommermitt i den tjockaste delen

Rödbetor

Blanda svartvinbärssaft och anis (spara lite till serveringen) i en. också, till exempel havssalt och smör, smulad fetaost och valnötter eller kanske torkad skinka och grovhackad bladpersilja

Gryta lätt att förbereda

Istället för äppeljuice eller svartvinbärssaft använde vi då ananas med spad och jag har många recept sparade sedan den tiden

Gratinerade kotlettmedaljonger

50 g rökt skinka. 1 msk rött portvin eller svartvinbärssaft. Ugn. 225°. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form

Porterfärs

100 g finstrimlad rökt skinka. 1½ dl outspädd svartvinbärssaft. Blanda havregryn, mjölk och kryddor. Låt svälla i 10 minuter

Om julefrid, rödkål och wienernougat…

Bröd och skinka kan man alltid köpa, eller så bakar man det här snabba brödet. 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft. 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft

Svartvinbärsskinka

Koka upp svartvinbärssaft och vatten i grytan. Skär bort allt synligt fett på skinkan. Ta upp skinkan igen

Porterstek

ytterlår, skinka eller älg). 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft. Blanda alla ingredienser i en gryta. Koka upp

Peters rödkål

Severa denna smaskighet med skinka, köttbullar, revbensspjäll kort sagt. 2½ dl svartvinbärssaft. Skär kålen i tunna strimlor och brässera dem i oljan

Gratinerade kotlettmedaljonger

50 g rökt skinka, finhackad. 1 msk rött portvin eller svartvinbärssaft, konc. 1.  Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form