Svartvinbärssaft rödbetor recept

Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Skala och skär rödbetor och lök i bitar. Finfördela rödbetor och lök i matberedare eller mixer. Lägg i rödbetor och lök och koka under lock på svag värme tills rödbetorna är mjuka, 20-30 min. 6-7 rödbetor råa (ca 500 g). 1 msk svartvinbärssaft

Rödbetor

Blanda svartvinbärssaft och anis (spara lite till serveringen) i en. Borsta rödbetorna rena (låt lite blast vara kvar), torka och lägg dem i en ugnsform
Porterstek nr 2

Porterstek nr 2

1½ dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 rödbetor. 2 rödbetor salt och peppar. Detta är en av mina favoriträtter och det är såsen som gör rätten
Höstmat

Höstmat

Tillsatte sedan 1 dl svartvinbärssaft, 1 msk kikkoman soja samt ett par deciliter grädde. Jag var alldeles vanvettigt sugen på glacerade majrovor, precis som Pia gjorde

Grisragu med rödbetor och rädisor

Vill man inte använda grisblod kan man ta lika mycket stark svartvinbärssaft. Sjud upp kalvskyn, lägg i rödbetorna och rör försiktigt i grisblodet

Matiga muffins med rödbetor

2 dl svartvinbärssaft. Häll rödbetsrivet, drycken och oljan i en kastrull. Värm till det gradantal som står på jästpåsen

Enkel rödbetssoppa

1)Skala och skär rödbetor och lök i bitar. 3)Lägg i rödbetor och lök och koka under lock på svag värme tills rödbetorna är mjuka, 20-30 min. 6)Finfördela rödbetor och lök i matberedare eller mixer. 6 - 7 rödbetor råa (ca 500 g). 1 msk svartvinbärssaft