=) Och deras hus luktade ofta svartvinbärssaft och plommonmarmelad. Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
Sila bort bladen, rör ut strösockret i svartvinbärssaften och koka upp. Lemonaden är en perfekt bas tillsammans med mycket frukt som en sommardrink med en liten skvätt champagne eller vittvin
gör bronzer av kanel eller kakaopulver, rouge eller läppfärg av rödbetssaft, mascara av spirulina blandat med lite koncentrerad svartvinbärssaft och så vidare
om jag skulle ordna midsommarbuffe´så hade jag haft matjessill, någon av sillarna ovan, prinskorv, köttbullar, ägghalvor, nypotatis, gräddfil, finklippt gräslök, lite olika grönsaker, ngn sallad, lite exotiska frukter, varmrökt lax med romsås, matjestårtan ovan, lite ostar, gott bröd och lite knäckebröd
3 dl svartvinbärssaft. Vispa äggulorna så att de blir lite pösiga. Tillsätt grädde och saft. Häll glassmeten i en glassmaskin och kör tills smeten är tjock, ca 35 minuter